Glede na pripravljenost bo trenerska ekipa z nekdanjim olimpijcem v maratonu Romanom Kejžarjem razdelila udeležence v tri skupine, ki bodo dobili individualne treninge, informacije o športni prehrani, pa tudi zdravstveno in psihološko pomoč. Foto: Reuters
Glede na pripravljenost bo trenerska ekipa z nekdanjim olimpijcem v maratonu Romanom Kejžarjem razdelila udeležence v tri skupine, ki bodo dobili individualne treninge, informacije o športni prehrani, pa tudi zdravstveno in psihološko pomoč. Foto: Reuters

"Želimo čim več ljudi navdušiti nad športom, v tem primeru nad tekom, skušali pa smo po Planici ujeti tudi trenutek navdušenja nad športom. Projekt je namenjen vsem, tudi tistim, ki niso športno dejavni, ali pa tistim, ki so to nekoč bili, zdaj pa so to opustili," je povedala Taja Škor z Olimpijskega komiteja Slovenije.

Udeleženci razdeljeni v tri skupine
Zainteresirani bodo opravili teste 9. aprila v Kranju, 10. aprila v Mariboru, 15. aprila v Ljubljani, 16. aprila v Kopru in 17. aprila v Novem mestu. Glede na pripravljenost bo trenerska ekipa z nekdanjim olimpijcem v maratonu Romanom Kejžarjem razdelila udeležence v tri skupine, ki bodo dobili individualne treninge, informacije o športni prehrani, pa tudi zdravstveno in psihološko pomoč. Svoj napredek bodo dva meseca pozneje preverili na sklepnem Cooperjevem teku na 2,4 km.

Omogočeno tudi testiranje na daljavo
Število testiranj na stadionih bo omejeno, saj bodo ekipe lahko testirale do 25 tekmovalcev na uro, zato so prek spletne aplikacije OKS Team Slovenija pripravili tudi testiranje na daljavo. Drugi, ki se bodo dovolj zgodaj prijavili na spletni strani www.mojanorma.si, pa bodo pripravljenost testirali na stadionih. Posebnost ljubljanske prireditve 15. aprila je tudi napovedani prihod predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasa Bacha in predsednika države Boruta Pahorja.

Projekt razširjen na dodatne lokacije
Akcijo pa je podprla tudi Coca Cola, ki je že lani ljubiteljem teka ponudila individualne treninge v okviru projekta Pospeši ritem, zdaj bo del te akcije drugo leto, pridružuje pa se tudi projektu Moja norma. Promotor te akcije je nekdanji slovenski alpski smučar Jure Košir. "Letos je projekt razširjen na dodatne lokacije, saj se je lani lepo prijel, finale pa bo tek nočna 10ka na Bledu. Sam sem privrženec gibanja, zato sem bil brez pomislekov takoj zraven. Moram pa priznati, da sam s časi po aktivni karieri nisem več obremenjen, zato je zame pri teku osnovno vodilo gibanje," je ob tem povedal Košir.

Začetek akcije bo 9. aprila v Kranju, sklepna prireditev pa 18. junija v Ljubljani.