Peter Kauzer si je izpahnil ramo in ostal brez finala. Foto: BoBo
Peter Kauzer si je izpahnil ramo in ostal brez finala. Foto: BoBo

Na tekmi v slalomu na divjih vodah je kazalo, da Savšek (dve kazenski sekundi) ne bo pri vrhu, toda tudi preostali tekmovalci so delali napake. Zmagal je Britanec David Florence, drugi je bil Slovak Matej Benuš, tretji pa njegov rojak Michal Martikan. Savšek je zaostal 4,25 sekunde in bil najprej uvrščen na tretje mesto, a po pritožbi slovaške ekipe izgubil eno mesto, saj Benuš ni storil napake, ki so mu jo najprej pokazali sodniki. Anže Berčič je bil sedmi (+7,19).

Pri kajakaših je zmagal Francoz Boris Neveu, ki je za 2,34 sekunde premagal drugouvrščenega Čeha Vita Prindiša (+2,34). Janoš Peterlin ni ponovil sijajnega polfinalnega nastopa in se je v finalu zgodaj dotaknil vrat. Za zmagovalcem je zaostal več kot osem sekund, vseeno pa je to njegov najboljši dosežek v svetovnem pokalu.
"Polfinalna vožnja je bila res zelo zanesljiva, čoln je tekel od štarta do cilja. V finalu pa se mi je napaka zgodila že v tretjih vratih. Imel sem rahel dotik, takoj sem tudi slišal, da je bil dotik. Od tistega trenutka je bilo treba napadati na polno, potem pa, ali gre ali pa ne. Proti koncu se mi je vožnja povsem podrla. Peto mesto ni slab rezultat, ampak z vožnjo nisem zadovoljen," je povedal Peterlin.
Kauzer poškodovan, pod vprašajem SP
V finale se je prebil tudi Martin Albreht (+9,23) in osvojil šesto mesto. Simon Brus je končal na 12. mestu. Peter Kauzer, najhitrejši v kvalifikacijah, si je v polfinalu izpahnil ramo, potem ko se je z veslom zataknil v dno proge. Pomagal mu je slovaški reprezentančni zdravnik, vseeno pa so ga odpeljali v bolnišnico.
"Takoj sem začutil, da nekaj ni prav, potem pa sem s težavo izvedel eskimski obrat. V bolnišnici so me napolnili s protibolečinskimi tabletami in morfijem. Na srečo je bil tukaj slovaški zdravnik, ki mi je naravnal ramo, drugače bi moral čakati do bolnišnice. Naredili so rentgensko sliko, ki je pokazala, da je rama znova 'notri', v Sloveniji pa bom moral iti na magnetno resonanco, kjer bomo videli, kako so poškodovane vezi, kako dolga bo rehabilitacija in ali bo potrebna operacija. Tak je šport, saj ni kaj storiti, takšne stvari se dogajajo," je dejal Kauzer.
Kljub poškodbi, ki ni odnesla le prvega dela letošnje sezone, ampak zelo verjetno tudi svetovno prvenstvo, je vseeno našel nekaj pozitivnega: "Če se je to moralo narediti, boljše, da se je letos, kot da bi se prihodnje leto ali v olimpijskem letu. Časa nazaj ne morem zavrteti. Zdaj bom videl, kako bo z rehabilitacijo, potem pa šel postopoma naprej. Želim si dobro pozdraviti ramo, da se mi to ne bi ponovilo in da bom v prihodnje miren na štartu. Trenutno zelo težko rečem, kako in kaj, mislim, da za drugi del sezone skoraj ni možnosti, tudi svetovno prvenstvo je vprašljivo. Ne želim iti z glavo skozi zid, ker se mi zdi zdravje pomembnejše od ene tekme. Najprej bo treba narediti vse preiskave, potem pa bom razmišljal, kako naprej."
Na ekipni tekmi so bili kanuisti tretji, kajakaši pa 11. V nedeljo polfinalni in finalni nastopi čakajo še kajakašice in dvojce. Slovenijo bodo zastopali kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter dvojec Luka Božič/Sašo Taljat.