Peter Kauzer je lani v Bratislavi postal  evropski prvak. Foto: EPA
Peter Kauzer je lani v Bratislavi postal evropski prvak. Foto: EPA
Urška Kragelj
Urška Kragelj bo branila bron. Foto: Ervin Čurlič
Kauzer napada drugo evropsko krono

Že v sredo bo tako kot nekateri njegovi reprezentančni kolegi tja odpotoval kajakaš Peter Kauzer, bržčas najmočnejše slovensko orožje na omenjenem tekmovanju, ki odkrito napada zmago oziroma ubranitev naslova. "Jaz merim tja, kamor mislim, da spadam. Neumno bi bilo, da po vseh teh dosežkih v zadnjih letih rečem, da grem v Španijo le po finale. Toliko samozavesti pa še imam. Na progo grem uživat, tam mi je vedno luštno, tako da v bistvu komaj čakam to tekmo," je na predstavitvi reprezentance v Ljubljani povedal Kauzer.

Tudi Jure Meglič, lani podprvak, je zelo dobro pripravljen in prav tako meri v sam vrh, mladi Simon Brus pa je presenetil na izbirnih tekmah ter prvič oblekel majico članske reprezentance, v kateri je "zamenjal" precej izkušenejšega Dejana Kralja.

Veliko pričakujejo tudi od ekipnih tekem
Med kanuisti bo glavno slovensko železo v ognju Benjamin Savšek, v ekipi pa sta še Anže Berčič in Jure Lenarčič.
V konkurenci kanuističnih dvojcev bodo tekmovali Sašo Taljat in Luka Božič, Simon Hočevar in Dejan Kralj ter Luka Slapšak in Urban Jarc. Največja pričakovanja gojita Taljat in Božič, ki sta bila pred dvema letoma na istem prizorišču tretja na svetovnem prvenstvu. "Zadovoljen bom z vsem, kar bo bolje od sedmega mesta. Lani sva bila na EP-ju namreč sedma. Zdaj je treba postopoma iti stopničko višje," pravi Taljat.

Slovenski trojček med kajakašicami sestavljajo Nina Mozetič, branilka bronastega odličja Urša Kragelj in Eva Terčelj.

V vseh disciplinah bodo slovenski čolni veslali tudi na ekipnih tekmah, kjer bodo prav tako v igri za visoka mesta. Kajakaši branijo bron iz Bratislave, v preteklosti pa so tudi že zaporedoma osvajali najvišja mesta.

Kauzer napada drugo evropsko krono