Manca Fajmut bo prav tako v glavnem žrebu na SP-ju. Foto: MMC RTV SLO
Manca Fajmut bo prav tako v glavnem žrebu na SP-ju. Foto: MMC RTV SLO

Nastopili bosta še dvojici Jan Žibrat/Darko Jorgič ter Bojan Tokić v paru s Srbom Aleksandrom Karakaševićem.

Žibrat je v soboto premagal Cecila Correo iz Venezuele s 4:0, danes pa v odločilnem sedmem nizu še Turka Gencaya Menegeja in se prvič uvrstil v glavni del SP-ja. Neuspešen je bil debitant Darko Jorgič, ki je s 4:2 premagal Čilenca Manuela Moyo, z 0:4 pa je izgubil proti Madžaru Tamasu Lakatosu.

Žibrat se je v glavni del SP-ja uvrstil še skupaj z Jorgičem, skupaj sta s 3:0 premagala Katarca Mohammeda Abdulhusseina in Abdulrahmana Al-Naggarja. Tja se je prebil tudi Tokić, ki je v paru s Srbom Aleksandrom Karakaševićem s 3:0 premagal Madžara Tamasa Lakatosa in Adama Pattantyusa. Obstali sta Manca Fajmut in Alex Galič, ki sta izgubili z 1:3 proti Švicarkama Rahel Aschwanden in Rachel Moret.

Alex Galič in Žibrat sta nato igrala še proti Japoncema Maharu Jošimuri in Kasumi Išikava in izgubila z 1:4, Tokić in Manca Fajmut pa sta z 0:4 izgubila proti kitajsko-korejskem paru Šin Šu/Haeun Jang.

Fajmutova in Pavčnikova bosta prav tako nastopili na glavnem turnirju, potem ko sta osvojili prvi mesti v kvalifikacijskih skupinah. Pavčnikova je najprej ugnala Malezijko Čoj Či Vong, danes pa Slovakinjo Evo Jurkovo s 4:3. Fajmutova je po dramatičnem boju premagala Malezijko Ho Jing prav tako s 4:3.

V prvem krogu bo Fajmutova igrala z Rusinjo Julijo Prohorovo, Pavčnikova s Severno Korejko Ri Mjong Sun, Galičeva pa z Li Ho Čing iz Hongkonga. Med moškimi Žibrat in Tokič še čakata na tekmeca v prvem krogu.