Sašo Bertoncelj je bil zelo blizu medalji svetovnega prvenstva. Foto: Aleš Fevžer
Sašo Bertoncelj je bil zelo blizu medalji svetovnega prvenstva. Foto: Aleš Fevžer
Gimnastična družina zaploskala Sašu Bertonclju

Gimnastična zveza Slovenije je v Ljubljani pripravila sprejem za uspešnega telovadca, ki je v finalu svetovnega prvenstva v kitajskem Nanningu na konju z ročaji pristal tik za zmagovalnim odrom.

Prvi je Bertonclju čestital legendarni konjenik Miro Cerar. "Rad bi iskreno in od srca čestital Sašu za ta uspeh, pa ne le njemu, tudi preostalima telovadcema, ki sta na svetovnem prvenstvu šele nabirala izkušnje," je povedal Cerar, ki je tako kot Bertoncelj tudi sam najbolj blestel prav na konju z ročaji, leta 1970 pa je v ljubljanski Hali Tivoli z naslovom svetovnega prvaka na tem orodju, kar je bila njegova 30. kolajna z velikih tekmovanj, sklenil izjemno kariero.

"Ob današnji priložnosti mi spomin uhaja k letu 1970, ko je bil tudi naš Miloš Vratič tako kot zdaj Sašo v finalu četrti na konju, pa bi bil lahko tretji, a so sodniki odločili drugače," se je še spomnil Cerar.

Osrednji junak prireditve, 30-letni Sašo Bertoncelj, je povedal, da se je šele na sprejemu zavedel svojega uspeha. "Ker seveda razmišljam kot športnik, sem bil sprva malo razočaran, ker sem bil tako blizu 3. mesta, a mi je na koncu ostala le lesena medalja. A doma ste me spomnili na to, kako velik uspeh sem dosegel. Tekma je bila dobra, telovadci so nizali same odlične predstave, borba je bila huda. V veselje mi je bilo, da sem vas z dobrim nastopom lahko razveselil, naslednjič pa vas bom poskusil še bolj, da bom imel tudi sam kaj pokazati."

"Četrto mesto je zagotovo uspeh. Vesel sem, da sta mi uspeli dve lepi vaji in z malce sreče bi lahko prišel do fenomenalnega uspeha, tako pa gre za dober uspeh. Pustil sem si še nekaj odprtega za prihodnja leta. Počaščen sem, da so mi pripravili tako lep sprejem. Ker na tekmi, ko prideš tako blizu medalje, si sam pri sebi malo razočaran. A ko vidiš, kako so vsi veseli, se šele dobro zaveš, kaj ti je uspelo."

Gimnastična družina zaploskala Sašu Bertonclju