Klemen Bojanc je prevladoval na domačih tekmovanjih, dobil je tudi uvodno preizkušnjo sezone, duatlon v Komendi v mesecu avgustu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Klemen Bojanc je prevladoval na domačih tekmovanjih, dobil je tudi uvodno preizkušnjo sezone, duatlon v Komendi v mesecu avgustu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Tjaša Vrtačič (Trisport Kamnik) je postala državna prvakinja v standard triatlonu in akvatlonu, nastopala je tudi na evropskem pokalu v sprint triatlonu, tako kot tudi Klemen Bojanc (ŠK Triatlon Lajf), ki je postal državni prvak v standard triatlonu in duatlonu.

"Za razliko od preteklih sezon, ko sem se bolj posvečala nastopom v evropskem triatlonskem pokalu, sem letos zaradi posebnih razmer večinoma tekmovala doma. S svojimi rezultati sem lahko zadovoljna, saj sem osvojila dva naslova državne prvakinje, svojega prvega na olimpijski razdalji. Želim si, da bi naslednjo sezono imeli spet normalne pogoje za treninge, priprave in tekme in se zahvaljujem vsem, ki ste mi tudi v teh neprijaznih časih stali ob strani," je povedala Tjaša Vrtačič, medtem ko je Klemen Bojanc misli že usmeril tudi k naslednji sezoni: "Vesel sem prejetega priznanja in da sem lahko kljub vsemu tekmoval na zadovoljivem številu dirk. Pričakovanja za sezono 2021 so visoka in upam, da jih bom lahko upravičil na čim več dirkah v Sloveniji in tujini.

V kategoriji mlajših mladink sta letošnje leto v Sloveniji zaznamovala Neža Pogačar in Jakob Medved.

Najboljši Age group triatlonec za leto 2020 je postal Bojan Trojar.

Triatlonska zveza je razglasila še zmagovalce pokalov, najboljše male triatlonke in triatlonce ter najuspešnejšega organizatorja tekmovanja na domačih tleh.

Uradne podelitve priznanj zaradi epidemije seveda ni bilo, je pa nagrajencem čestital predsednik TZS-ja Jure Leben: “Minula sezona je bila za vse nas zelo velik izziv. Predvsem vsi vi pa ste pokazali, da se z izzivi lahko soočite in jih tudi premagate. To mi vliva novo energijo, da bomo lahko v letu 2021 skupaj še boljši.