Ana Velenšek se je dobro borila v Budimpešti. Foto: BoBo
Ana Velenšek se je dobro borila v Budimpešti. Foto: BoBo

Velenškova je na poti do nove vrhunske uvrstitve najprej premagala Nizozemko Guusje Steenhuis, nato je bila v nadaljevanju boljša še od Ukrajinke Viktorije Turks. V polfinalu se je spoprijela z Madžarko Abigel Joo in jo premagala z iponom. V finalu je imela varovanka Marjana Fabjana težko nasprotnico, borila se je z Nizozemko Marhinde Verkerk, svetovno prvakinjo iz leta 2009 in letošnjo evropsko podprvakinjo, ki pa je bila za Velenškovo premočna.

Ceraj je bil uvodoma z iponom boljši od Latvijca Artursa Nikiforenka, nato pa je moral predčasno priznati premoč Litovcu Mariusu Paskevičiusu. V repasažu je bil od Celjana z vazarijem boljši Gruzijec Levani Matijašvili, judoist Impola pa je tako osvojil sedmo mesto.

Danes so nastopili še štirje slovenski posamezniki, a vsi ostali brez uvrstitev. Gašper Jerman se je boril v kategoriji do 81 kg, v isti kategoriji je slovenske barve branil še Jesenko Četić, David Kukovica in Mihael Žgank pa do 90 kg. Že v soboto sta nastopili Vlora Beđeti v kategoriji do 57 kg in Petra Nareks v kategoriji do 52 kg, ki sta bili tretji. Brez uvrstitev so ostali Tina Trstenjak med borkami do 63 kg, Matjaž Trbovc (do 60 kg), Andraž Jereb in Adrijan Gomboc (oba do 66 kg).