Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Tekma je bila sicer zelo razburljiva. Do zadnjega nastopa je namreč močno vodila mlada Bolgarka Stiliana Nikolova, ki pa je pri zadnjem nastopu s trakom naredila več napak. Te so jo z zbirom 129,500 točke potisnile na tretje mesto. Srebro je z zgolj pol desetinke točke prednosti pred Nikolovo osvojila svetovna prvakinja v mnogoboju, Italijanka Sofia Raffaeli (129,550), ki še ni v pravi formi, s trenerko vrhunec načrtujeta na jesenskem svetovnem prvenstvu v Valencii, kjer bo glavno kvalifikacijsko sito za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Vedenejeva, ki že od leta 2018 uspešno zastopa slovenske barve in premika meje tega športa pri nas, je vse štiri nastope opravila z odliko. Dvakrat je s trenerko Jeleno Drožanovo oddala pritožbo na sodniški oceni za sestavi z obročem in žogo, a v želji po spremembi ocene na boljše ni bila uspešna. Komisija je po dodatnem pregledu njenih nastopov obe pritožbi zavrnila.

Vedenejeva po mnogoboju nared za oba finala

V nedeljo Vedenejevo čaka boj za medalje

"Zelo sem zadovoljna s svojimi današnjimi nastopi, saj sem vse štiri vaje opravila brez napake in zelo stabilno. Seveda so bile manjše netočnosti, ki niso vidne s prostim očesom, vendar vem, da bi moralo biti drugače. No, na splošno sem s tekmovanjem zelo zadovoljna," je za Gimnastično zvezo Slovenije dejala 28-letna ritmičarka.

Za Vedenejevo pa prvenstva še ni konec. Bronasta s SP-ja s trakom bo v nedeljskih finalih po rekvizitih nastopila med najboljšo osmerico s kiji in trakom ter se skušala prebiti na zmagovalni oder: "Pozabimo na vse, jutri začnemo znova. Res želim samo uživati v nastopih. Jutri je zame tudi zelo poseben dan, saj ima mama rojstni dan. Zato bom poskušala dati vse od sebe. Že danes se počutim bolje. Zdravnik je naredil vse, kar je lahko, zato sem lahko dobro nastopala."