Vasilij Žbogar brani srebro z lanskega prvenstva v La Rochellu. Foto: Robert Deaves / Finn class
Vasilij Žbogar brani srebro z lanskega prvenstva v La Rochellu. Foto: Robert Deaves / Finn class

Začelo se je s čakanjem, saj so jadralci zaradi prešibkega vetra dlje, kot je bilo načrtovano, ostali na kopnem, po dobri uri čakanja pa le odjadrali na regatno polje. V vetru med osem in deset vozlov je Izolan prvo regato začel pod pričakovanji. Po slabem startu pa je v nadaljevanju uspešno prehiteval tekmece in ciljno črto prečkal 15.

V drugi regati pa so kar petkrat ponavljali start in tudi tokrat je Žbogar začel slabo. Na prvem obratu je bil okoli 60. mesta, potem pa je hitro pridobival, na zadnjem obratu je bil že 16., do cilja pa je prehitel še tri jadralce in končal kot 13.

Žbogar: Uspelo mi je nemogoče
"Uspelo mi je nemogoče. Start je bil katastrofalen, ampak nisem se predal, boril sem se, tudi viroza, ki me spremlja že nekaj dni, mi ni mogla do živega in uspelo se mi je prebiti naprej,"
je o drugi regati povedal Izolan in potegnil črto pod današnjim dogajanjem. "Preveč napak je bilo na startih, tega si v prihodnje ne smem več privoščiti. Pozna pa se mi, da zdravstveno stanje ni najboljše. Ampak jutri je nov dan in gremo naprej. Prvenstvo se je danes šele začelo."

Po dveh zmagah vodi Novozelandec Josh Junior. V sredo čakata jadralce dve regati.