Ajdin Mulalić si je že drugič v spomladanskem delu privoščil veliko napako. V uvodnem krogu sredi februarja je podal naravnost na nogo nogometaša Tabora Alena Korošca. Domžalčani so proti Sežancem izgubili z 0:4. Foto: www.alesfevzer.com
Ajdin Mulalić si je že drugič v spomladanskem delu privoščil veliko napako. V uvodnem krogu sredi februarja je podal naravnost na nogo nogometaša Tabora Alena Korošca. Domžalčani so proti Sežancem izgubili z 0:4. Foto: www.alesfevzer.com

Kalcer je pričakal vijoličaste na krilih dveh zaporednih zmag. Nazadnje je bil boljši od Domžal, predtem pa še od Brava, ki ga je v zadnjem krogu v Ljubljani ugnal Maribor. V uvodnem krogu sezone so Radomljani s kar 3:0 v Ljudskem vrtu presenetili aktualne državne prvake, ki so nato na naslednjih dveh medsebojnih dvobojih napolnili mrežo Radomelj. Septembra je bilo v Domžalah 5:0, decembra pa v Mariboru kar 7:0.

Sokler potrdil odlično formo
Gostitelji so odlično začeli srečanje in v 10. minuti povedli. Samsindin Ouro je mojstrsko z zunanjim delom stopala poslal globinsko žogo za hrbet mariborski obrambi. Svenu Šoštariču Kariču je pobegnil Ester Sotler, ki je v odlični formi. Napadalec Kalcerja je zanesljivo ugnal še Ažbeta Juga. Štiri minute zatem so imeli vijoličasti izjemno priložnost za izenačenje. Ivan Brnić je podal z leve strani, kjer je bil pred vrati sam Marko Tolić, ki pa je iz neposredne bližine nespretno zadel žogo, ki je zletela čez vrata.

Drugi zadetek Iličića po vrnitvi
V zaključku prvega polčasa so gostje nizali priložnosti drugo za drugo. 36. minuta je tekla, ko se je na desni strani sam znašel Žan Vipotnik, toda dobro je posredoval Emil Vekić. Dobro minuto pozneje so mariborski napadi le obrodili sadove. Tolić je izvrstno preigraval. Najprej je šel mimo Darlyja N'Landuja, ob prihodu v kazenski prostor opravil še z Gabrom Dobrovoljcem, nato pa podal Josipu Iličiću, ki je z desetih metrov žogo poslal pod prečko. Glavni zvezdnik Prve lige je zadel drugič po vrnitvi v domovino.

Maribor si je do konca polčasa priigral še nekaj lepih priložnosti. Najprej je po strelu Brnića, ki je slabo zadel žogo, Vekić odbil, toda Vipotnik je iz bližine odbito žogo poslal naravnost v domačega vratarja. Vekić je dobro posredoval tudi po hitrem protinapadu Brnića. Ta je nato v sodnikovem dodatku poslal oster predložek pred vrata, žoga pa je za las zgrešila cilj.

Radomljani so zapretili kmalu po začetku drugega polčasa. Mario Čuić si je naprej dvojno podajo izmenjal z N'Landujem, ki mu je žogo vrnil s peto, nato še z bratom Filipom, ki je prav tako podal s peto. S tem sta izigrala gostujočo obrambo, toda Mario je slabo streljal in žoga je zletela mimo vrat.

Dobrovoljcu najprej rumeni karton, po ogledu videoposnetka pa rdeči
V 76. minuti je Kalcer ostal z igralcem manj. Dobrovoljc je tik pred kazenskim prostorom podrl Vipotnika. Božo Kondić je domačemu branilcu sprva pokazal rumeni karton, po ogledu videoposnetka pa je razveljavil odločitev in segel po rdečem. Prosti strel je izvedel Iličić, ki pa je meril mimo vrat.

V 81. minuti je v bližini gola znova do strela prišel Vipotnik, a je bil na mestu Velić. Malce zatem je Rok Kronaveter potegnil v protinapad, na koncu pa tudi on zgrešil vrata. Maribor je vse do konca pritiskal, Radomljani zavlačevali, na koncu pa so bili s točko tudi veliko bolj zadovoljni.

Zadetka s tekme Kalcer Radomlje – Maribor

Neverjetna napaka vratarja Mulalića osrečila Celjane
Celjani so pomemben dvoboj v boju za mesta za evropska tekmovanja igrali brez kaznovanega Lovra Bizjaka, na klopi je začel tudi nekoliko načeti reprezentant Žan Karničnik. Nekaj odsotnih pa je bilo tudi pri gostih (Nick Perc, Tilen Klemenčič, Bartol Barišić).

Aljoša Matko in soigralci so znova zelo blizu drugega mesta. Foto: www.alesfevzer.com
Aljoša Matko in soigralci so znova zelo blizu drugega mesta. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi polčas ni ponudil posebej razburljive igre. Celjani so prevladovali, imeli žogo več v posesti, bili več na polovici tekmeca, toda posebno nevarne akcije niso izpeljali. V 19. minuti je Klemen Nemanič pred vrati zanesljivo dobil skok, a slabo streljal z glavo. Šest minut zatem domžalski vratar Ajdin Mulalić ni imel posebej težkega dela s strelom Luke Bobičanca z velike razdalje.

V 48. minuti so bili Celjani blizu vodstva, ko je iz bližine poskusil Charles Ikwuemesi, vendar je Mulalić žogo odbil. V 63. minuti je poskusil še Aljoša Matko, a je žogo poslal mimo vrat. V 72. minuti je moral posredovati domači čuvaj mreže Matko Obradović, ko je s 25 metrov meril Zeni Husmani.

Odločitev je padla v 78. minuti. Gregor Bajde, ki je vstopil v 65. minuti, je v kazenskem prostoru prišel do strela in zadel enega od domžalskih branilcev. Kazalo je, da bo Mulalić z lahkoto ujel žogo, a jo je zgrešil in med nogama se je odkotalila v mrežo.

Šokirani Domžalčani so v zadnjih desetih minutah pritisnili, nekajkrat je morala posredovati obramba na čelu z Obradovićem, toda Celjani so zdržali napade gostov.

Neverjetna napaka Mulalića osrečila Celjane

28. krog:
KALCER RADOMLJE - MARIBOR 1:1 (1:1)
400; Sokler 10.; Iličić 38.
RK: Dobrovoljc 76./Radomlje

Kalcer: Velić, Hrvoj, Dobrovoljc, Zulić, Marković, Gnjatić, Ouro, N'landu (64./Pogačar), Cerar (46./Čuić), Šošić (46./Čuić), Sokler (78./Korun).

Maribor: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karić, Guerrico, Antolin (64./Kronaveter), Repas (79./ Laušić), Iličić, Tolić (89./Božić), Brnić (79./Jakupović), Vipotnik.

Sodnik: Božo Kondić (Ljubljana)


CELJE - DOMŽALE 1:0 (0:0)
400; Bajde 78.

Celje: Obradović, Štefulj (65./Bajde), Zec, Nemanič, Ajhmajer, Vrbanec, Zabukovnik, Popović
(83./Kouter), Bobičanec, Matko (76./Karničnik), Ikwuemesi (76./Kargbo).

Domžale: Mulalić, Mutavčić, Đurić, Nwankwo, Hodžić (80./Topalović), Strajnar (62./Brecl), Husmani, Markuš, Repas (76./Podlogar), Kovačević (76./Hasanbegović), Vuk (62./Pišek).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Nedelja ob 13.00:
BRAVO - GORICA

Ob 15.00:
CB24 TABOR SEŽANA - KOPER

Ob 17.30:
MURA - OLIMPIJA

Lestvica:                              
OLIMPIJA          27 20  3  4 49:26 63 
MARIBOR           28 14  6  8 57:34 48 
CELJE             28 13  8  7 38:31 47 
DOMŽALE           28 11  9  8 41:33 42 
KOPER             27 11  7  9 36:26 40 
MURA              27  9 11  7 38:33 38 
KALCER RADOMLJE   28  5 11 12 24:48 26 
BRAVO             27  6  6 16 25:31 24 
GORICA            27  4 10 13 23:40 22 
CB24 TABOR SEŽANA 27  3 11 13 24:53 20