Selektor Boštjan Kos je lahko zadovoljen z izkupičkom po dveh tekmah.
Selektor Boštjan Kos je lahko zadovoljen z izkupičkom po dveh tekmah.

Po uspešnem začetku proti Poljski in zmagi s 4:1 tokrat Slovenke niso bile kos razpoloženim Slovakinjam, ki so lani izpadle iz višjega kakovostnega razreda. Tokrat so bile precej boljše tekmice, v strelih na gol so prevladovale kar s 75:7, kar je pomenilo ogromno dela za slovensko vratarko Pio Dukarič.

V prvi tretjini sta za tekmice zadeli branilka Laura Šulikova in Lucia Haluškova, v drugi tretjini je na 3:0 s svojim drugim golom na prvenstvu povišala prednost Tatiana Blichova. Zadnji zadetek na tekmi pa je v 54. minuti dodala Lucia Ištocyova. Slovakinje so po uvodnih dveh tekmah na vrhu lestvice z razmerjem zadetkov 11:1.

"Že pred prihodom na prvenstvo smo vedele, da bo Slovaška velik zalogaj. Vseeno mislim, da smo se borile po svojih najboljših močeh in vse pustile na ledu. Za to si lahko samo čestitamo," je za Hokejsko zvezo Slovenije po tekmi dejala branilka Katja Biščak.

Najboljša igralka tekme je bila Pia Dukarič. "Vedele smo, da so Slovakinje favoritinje tega turnirja, tako da smo se pripravile na težko borbo. Vedele smo, da bomo večinoma igrale v naši obrambni tretjini. Punce so naredile, kar smo se dogovorile, tako da je bilo tudi meni lažje, čeprav je bilo res ogromno strelov na gol," je po tekmi dodala vratarka.

V sredo obračun z gostiteljicami
Slovenijo, ki ima po dveh tekmah tri točke, čaka v sredo najprej tekma z domačinkami prvenstva, do sobote pa še tekmi proti Britankam in Italijankam. Glavni cilj slovenske vrste je obstanek v tem rangu tekmovanja.

Slovenska reprezentanca je lani nastopila v enaki konkurenci SP-ja divizije I (skupina B) ter v Južni Koreji zasedla četrto mesto, s čimer je dosegla enega največjih uspehov do zdaj in obstala v tem rangu tekmovanja.