Foto: Twitter/NŠ Mura
Foto: Twitter/NŠ Mura

V srednih večernih urah je vodstvo NŠ Mure sprejelo pričakovano odločitev, da Robert Koren postane novi športni direktor kluba. Zdaj 43-letni Korošec bo še naprej bdel tudi nad nogometno šolo, hkrati pa opravljal delo športnega direktorja.

Koren je s trenerskim štabom in nogometaši že opravil prvi sestanek, v naslednjih dneh pa bo njegov fokus predvsem na dogajanju v zimskem prestopnem roku.

"Rad bi se zahvalil klubu za zaupanje, ki so mi ga izkazali. Pred mano je izziv, ki se ga zelo veselim, motivacije mi ne primanjkuje. Vizija kluba je bila jasna vseskozi in se ne spreminja, to je vključitev domačih nogometašev v člansko ekipo, kjer dobijo priložnost in postopoma tudi čim večjo minutažo. Smo v prestopnem obdobju, prihodi in odhodi so stalnost v nogometu, tudi mi bomo aktivni na nogometni tržnici. Še pred tem pa se bomo pogovorili z nogometaši, analizirali obstoječi kader in se nato odločili, kakšne profile nogometašev potrebujemo. Cilji v letošnji sezoni ostajajo enaki, kot so bili pred sezono, in to je uvrstitev v kvalifikacije za evropska tekmovanja," je za klubsko spletno stran povedal nekdanji izvrstni vezist.

Korena čaka kar zahtevno delo, če želi že v letošnji sezoni popeljati Muro v evropska tekmovanja. Sobočani so na zimski premor odšli kot šesta ekipa Prve lige s 25 točkami, pri čemer za tretjim Koprom zaostajajo za pet točk, medtem ko imata četrti Maribor in peti Bravo štiri točke več.

Po neravno posrečeni jeseni je z iztekom koledarskega leta mesto športnega direktorja zapustil Denis Rajbar. Igralsko so muraši ostali brez bočnega branilca Roka Jurišića, ki je po zgolj pol leta igranja za Muro v zameno za odškodnino vrnil v domovino in okrepil Osijek.

Robert Koren se je odpovedal trenerskim ambicijam in je pred letom dni prišel v Muro kot odgovorni za razvoj mlajših nogometašev, zdaj pa je postal še športni direktor pomurskega kluba. Foto: MMC RTV SLO
Robert Koren se je odpovedal trenerskim ambicijam in je pred letom dni prišel v Muro kot odgovorni za razvoj mlajših nogometašev, zdaj pa je postal še športni direktor pomurskega kluba. Foto: MMC RTV SLO

"Robert Koren je novi športni direktor NŠ Mura. Svoje neprecenljive igralske izkušnje, kjer je bil zelo uspešen tako na reprezentančni, kot na najvišji mednarodni klubski ravni, je po koncu kariere dopolnil s strokovnim delom v različnih klubih. V Muri je do zdaj vodil mladinsko šolo, kjer smo se že lahko prepričali, da njegovo delo daje rezultate. Tekmovalne selekcije so veliko bolj uspešne, hkrati pa je Mura je postala privlačna za mlade, talentirane igralce. Verjamem, da smo z Robertom dobili pravo rešitev in nam bo s svojim znanjem pomagal pri doseganju ciljev, ki smo si jih zastavili v letošnji sezoni in ostajajo nespremenjeni, torej uvrstitev v kvalifikacije za evropska tekmovanja ter vzgoja mladih igralcev. Naša skupna strategija sta razvoj mladih nogometašev in postopna vključitev v člansko ekipo, obenem pa vrnitev h koreninam, k Muri, ki ima domač, slovenski podpis. Robert Koren bo zato še naprej bdel nad strokovnim delom v tekmovalnih selekcijah od U15 do U19," je imenovanje utemeljil predsednik NŠ Mure Robert Kuzmič.

Robert Koren se je kot otrok Dravograda igralsko uveljavil pri Celju, od katerega se je poslovil kot najboljši igralec 1. SNL. Po uspešnih igrah na Norveškem za Lillestroem je vrhunec klubske kariere doživel v Angliji, kjer se je v dresu West Broma in Hull Cityja proslavil kot izreden igralec v drugi ligi (41 golov in 27 podaj na 213 tekmah Championshipa). Z omenjenima kluboma je dve leti preigral tudi v Premier ligi, kjer je zbral 57 tekem in dosegel 4 gole ter 4 podaje. Ob koncu kariere je na kratko znova zaigral za svoj Dravograd, ki mu je posodil tudi svoje ime.

Po igralski upokojitvi je bil nekaj časa pomočnik trenerja pri Celju (2019/20) in trener Fužinarja (2020/21), nato je pred letom dni postal odgovoren za razvoj mlajši nogometašev pri Muri.