To pomeni, da so tekme Celja Pivovarne Laško, Gorenja Velenja in slovenske ženske rokometne reprezentance preložene za nedoločen čas.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se po letu 2014 znova uvrstili v izločilne boje. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se po letu 2014 znova uvrstili v izločilne boje. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani bi se morali s Kielcami 21. marca pomeriti na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov, na povratni pa 28. marca.

Rokometaši Gorenja pa bi morali 18. marca v Rdeči dvorani v skupinskem delu Pokala EHF gostiti Magdeburg, 29. marca pa gostujejo še v Nantesu. Novi termini tekem še niso znani.

Slovenci za OI namesto aprila junija
Slovenska moška reprezentanca bi morala med 17. in 19. aprilom v Berlinu igrati kvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Tokiu, a je turnir zaradi novega koronavirusa prestavljen na junij. Natančen datum bo določen naknadno. Slovenci se bodo na turnirju pomerili z Nemci, Alžirci in Švedi. V Tokio se uvrstita najboljši dve reprezentanci.

Varovanci Ljubomira Vranješa se bodo junija borili za olimpijske igre v Tokiu. Foto: www.alesfevzer.com
Varovanci Ljubomira Vranješa se bodo junija borili za olimpijske igre v Tokiu. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bi se konec tega meseca morala dvakrat pomeriti z Nemčijo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Norveškem in Danskem 2020, a sta obe tekmi – prva bi morala biti v soboto, 25. marca, v celjski dvorani Golovec, druga pa štiri dni kasneje v nemškem mestu Bietigheim Bissingen – odpovedani. Tekmi drugega ciklusa kvalifikacij bodo na sporedu med 1. in 7. junijem.

Slovenski odbojkarji zaenkrat brez Lige narodov
Evropska odbojkarska konfederacija (Cev) je prav tako zaradi pandemije novega koronavirusa vsaj do 3. aprila odpovedala vsa tekmovanja, Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) pa je iz istega razloga prestavila elitno Ligo narodov, v kateri bi se slovenski odbojkarji predstavili prvič, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije. S sedeža mednarodne zveze FIVB so sporočili, da je Liga narodov (VNL), v kateri bi lahko ljubitelji odbojke med elito prvič spremljali slovensko izbrano vrsto, prestavljena. Tako je prestavljen tudi turnir VNL v Ljubljani, na katerem bi se med 5. in 7. junijem med seboj pomerile reprezentance Kanade, Rusije, Francije in Slovenije. Za zdaj je jasno le to, da bodo reprezentance ligo igrale po olimpijskih igrah v Tokiu.