Ker bo kaznovani Uroš Zorman najbrž manjkal, si bodo morali breme na mestu organizatorja igre razdeliti Sebastian Skube, Marko Bezjak in Dean Bombač. Foto: Aleš Fevžer
Ker bo kaznovani Uroš Zorman najbrž manjkal, si bodo morali breme na mestu organizatorja igre razdeliti Sebastian Skube, Marko Bezjak in Dean Bombač. Foto: Aleš Fevžer
Ana Gros
Ana Gros je ena izmed ključnih igralk slovenske reprezentance. Foto: Aleš Fevžer
Najboljši rokometaši prihajajo z Dolenjske
Slovenke že trenirajo v Stožicah

Slovenci se bodo v Zrečah zbrali v sredo. Prva kvalifikacijska tekma z Madžari za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju, ki bo januarja 2015, jih čaka 8. junija v Veszpremu, druga pa 15. junija v Velenju. 2. junija se bodo v Mariboru na "generalki" pomerili z Avstrijci.

Bo manjkal tudi Mačkovšek?
Poleg Razgorja Denić proti Madžarom ne bo mogel računati še na kaznovana Miho Žvižeja in najverjetneje Uroša Zormana ter na Nenada Bilbijo, Staša Skubeta in Matevža Skoka, ki imajo zdravstvene težave. Vprašljiv je tudi nastop Boruta Mačkovška.

Skube: Madžari bodo malce utrujeni
Sebastian Skube
, ki bo v prihodnji sezoni igral za danski Bjerringbro-Silkeborg, kljub temu ostaja optimističen: "Pred nami sta izjemno pomembni tekmi, vložek pa je velik. Na letošnjem evropskem prvenstvu na Danskem smo manjkali, nastopa v Katarju pa ne smemo izpustiti. Madžari bodo zaradi nastopa Veszprema na sklepnem turnirju Lige prvakov zagotovo malce bolj utrujeni, po drugi strani pa imamo mi velike kadrovske težave. A verjamem v svoje soigralce, selektorja Denića."

Na Deničevem seznamu so naslednji igralci - vratarji: Klemen Ferlin, Primož Prošt in Gorazd Škof; krilni igralci: Dragan Gajić, Vid Kavtičnik in Luka Žvižej; zunanji igralci: Dean Bombač, Marko Bezjak, Jure Natek, Jure Dolenec, Borut Mačkovšek, David Miklavčič, Sebastian Skube, David Špiler, Uroš Zorman in Mitja Nosan; krožni napadalci: Uroš Bundalo, Matej Gaber in Peter Pucelj.

Slovenke s Švedinjami in Srbkinjami
Tudi žensko reprezentanco čaka zaključek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenke, ki so po štirih tekmah s šestimi točkami na drugem mestu skupine 5, bodo v sredo, 11. junija, gostile Švedsko, nato pa bodo v nedeljo, 15. junija, gostovale še v Srbiji. Slovenke bi za zanesljivo uvrstitev na decembrsko evropsko prvenstvo, ki bo na Madžarskem in Hrvaškem, z zadnjih dveh tekem potrebovale tri točke.

Bon: Ustreza nam, da ne bomo v vlogi favoritinj
"Moje varovanke na tekmah s Švedinjami in Srbkinjami ne bodo v vlogi favoritinj, kar nam ustreza. To so ne nazadnje dokazale na prvem obračunu s Srbkinjami, ko so jih v Ljubljani premagale z 31:26. Predstava, ki so jo prikazale na tej tekmi, je postala model, vizija in želja za zadnji dve kvalifikacijski tekmi. Če se želimo prebiti na evropsko prvenstvo, potem moramo prikazati tako kakovostno predstavo kot na prvi tekmi s Srbijo, a dejstvo je, da sta pred nami tekmi z reprezentancama s samega vrha mednarodnega rokometa," je na novinarski konferenci dejala selektorica Marta Bon, ki na pomembnih junijskih tekmah ne bo mogla računati na poškodovano Nino Jeriček.

Na seznamu Marte Bon so naslednje igralke - vratarke: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin in Branka Zec; krilne igralke: Neli Irman, Alja Koren, Tamara Mavsar in Maja Zrnec; zunanje igralke: Polona Barič, Teja Ferfolja, Ana Gros, Lara Hrnčič, Lina Krhlikar, Barbara Lazović, Neža Mitruševska, Ana Petrinja, Maja Šon in Nina Zulić; krožne igralke: Sanja Gregorc in Manca Jurič.

Najboljši rokometaši prihajajo z Dolenjske
Slovenke že trenirajo v Stožicah