Slovenci so se veselili izenačenja na 5:5, a so nato popustili v zadnji četrtini.
Slovenci so se veselili izenačenja na 5:5, a so nato popustili v zadnji četrtini.

Slovenski vaterpolisti so imeli na uvodni tekmi izjemno priložnost za presenečenje. Zaradi številnih napak in neizkoriščenih priložnosti so doživeli poraz.

Slovenski vaterpolisti popustili v zadnji četrtini proti Slovakom

Slovaki precej boljši v prvi četrtini
Tekmo so začeli brez idej v napadu, kar so tekmeci kaznovali s hitrim vodstvom z 2:0, zadeta vratnica pa je pričala, da bi bila razlika lahko še višja. Tudi lep gol kapetana Jaše Kadivca za 2:1, ko je pometel pajčevino v levem zgornjem kotu slovaškega gola, tega ni spremenil in tekmeci so z igralcem več in pozneje po grobi napaki slovenske obrambe ušli na 4:1. Varovance Mirka Vičevića je prebudil šele gol Aleksandra Cerarja za 4:2. Vseeno pa so imeli Slovaki ob prvem odmoru tri gole prednosti.

Beton "zabetoniral" vrata v drugi četrtini
Druga četrtina je bila popolnoma slovenska. Slovaki so imeli številne izključitve, neizkoriščenih je ostalo kar pet, dvakrat pa je Slovakom pomagal tudi okvir vrat. Šele šesto je izkoristil Jan Justin, ki je izkoristil petmetrovko. Blestel je tudi vratar Jure Beton, ki je "zabetoniral" prostor med vratnicama.

Sorodna novica Slovenski vaterpolisti optimistični pred obračunom s Slovaško

Kadivec izenačil na 5:5
Po menjavi strani se je slovenska ofenziva nadaljevala, Benjamin Popović je zadel z igralcem več, petmetrovko za 5:5 pa je unovčil Kadivec. Ko sta v nadaljevanju Aleksander Paunović in Popović zgrešila veliki priložnosti, oba sta izgubila dvoboj 1:1 z vratarjem Tomašem Hoferico, so tekmeci to kaznovali. Jasno je bilo, da bo tudi v slovaški vrsti strelskega posta enkrat konec.

Razigrani Marek Tkač nagnil tehtnico na stran Slovaške
Slovaki so v zadnji del vstopili s +2, neustavljivi Marek Tkač, ki je skupaj dosegel kar štiri gole, pa je zadel za 8:5. Slovencem je za nekaj trenutkov upanje vrnil edini profesionalec v ekipi Kadivec, ki kruh služi v reškem Primorju, a je Slovaška prednost nato narasla že na 11:6, preden je poraz malce omilil Jaša Lah.

Kadivec: Preveč je bilo strelov iz neizdelanih položajev
"Tekmo smo začeli nezbrano, preveč je bilo strelov iz neizdelanih položajev. Zapravili smo priložnosti, ko smo bili sami pred vratarjem. Kdor jih ne izkoristi, težko zmaga. Imeli smo tudi težave ob prednosti igralca več," je povedal Kadivec.

Nov tekmovalni sistem
V diviziji I nastopajo Črna gora, Španija, Francija in Hrvaška v skupini A ter Gruzija, Madžarska, Italija in Grčija v skupini B. Najboljši dve ekipi iz obeh skupin se bosta po predtekmovanju neposredno uvrstili v četrtfinale. Tretjo in četrto ekipo čaka dodatna tekma.

Tekmeci bodo najboljše ekipe iz divizije II, kjer so v skupini C Srbija, Nemčija, Izrael in Malta, v skupini D pa Slovenija, Nizozemska, Romunija in Slovaška.

Slovenski vaterpolisti naredili preveč napak proti Slovakom

Skupina D (Dubrovnik):
SLOVENIJA – SLOVAŠKA
7:11 (2:5, 1:0, 2:2, 2:4)

Slovenija: Beton, Popović 1, Kadivec 3, Čanč, Lah 1, Stefanović, Pušavec, Paunović, Seljak, Justin 1, Troppan, Cerar 1, Žurbi.

Slovaška: Hoferica, Kaid, Tisaj, Matejka, Bačo, Bielik, Mi. Tkač 2, Ma. Tkač 4, Furman 2, Mihal 1, Čaraj 2, Balaz, Balogh.

NIZOZEMSKA – ROMUNIJA
8:12 ((1:3, 3:3, 3:4, 1:2)