Pia Dukarič. Foto: SŽ Olimpija
Pia Dukarič. Foto: SŽ Olimpija

Za Slovenke se je dvoboj začel zelo dobro, saj je Pia Pren z igralko več po slalomu v poljski obrambni tretjini zadela že v četrti minuti. Poljakinje so izenačile vsega minuto pozneje po golu Julie Zielinske. Slovenke so znova vodile po golu Tamare Svetina v 16. minuti.

V drugem delu je bila že po slabih dveh minutah uspešna Julija Blazinšek, v zadnji tretjini pa je gol dosegla še Arwen Nylaander (44. minuta) za končnih 4:1.

Poljakinje so sicer proti vratom Pie Dukarič sprožile precej več strelov, a je bila 23-letna slovenska vratarka zelo zanesljiva. Ustavila je 65 strelov za 98,5-odstotno uspešnost. Slovenke so proti vratom tekmic sprožile 32 strelov, na tekmi pa so si prislužile sedem dvominutnih kazni, Poljakinje le tri.

Svetina: To je super start
"Lep občutek je začeti svetovno prvenstvo z zmago. Dokazali smo, da smo lahko tudi najboljšim ekipam kos. To je super start in tudi proti drugim ekipam lahko dosežemo še kakšno zmago. S tako igro kot danes, s srcem za to zastavo lahko še marsikaj pokažemo," je po prvi zmagi nad Poljsko v zgodovini slovenskega ženskega hokeja za Hokejsko zvezo Slovenije (HZS) dejala Tamara Svetina. "Končno nam je uspelo premagati Poljsko, nekajkrat smo bili blizu. To zmago so si dekleta zaslužila z borbenostjo, odnosom, veliko željo in disciplino v igri," pa je dodal selektor Kos.

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je lani nastopila v enaki konkurenci SP-ja divizije I (skupina B) in v Južni Koreji osvojila četrto mesto, s čimer je dosegla enega največjih uspehov doslej in obstala v tem rangu tekmovanja.

Spored slovenskih tekem na SP-ju

Nedelja, 31. marec:
Slovenija − Poljska 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Ponedeljek, 1. april, ob 15.00:
Slovaška − Slovenija

Sreda, 3. april, ob 18.30:
Latvija − Slovenija

Petek, 5. april, ob 15.00:
Slovenija − Velika Britanija

Sobota, 6. april, ob 11.30:
Italija − Slovenija