Dejan Zavec še vedno ni obupal, da bi spet boksal v ZDA. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Zavec še vedno ni obupal, da bi spet boksal v ZDA. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zdenko Fajdiga
Zdenko Fajdiga je zadnja leta pokrival uspehe rokometašic Krima, poročal pa je tudi o številnih uspehih slovenskega kegljanja. Foto: Stane Sršen
Neymar
Neymar je formo nadaljeval tudi konec tedna, ko je za Barcelono zabil tudi v španskem prvenstvu. Foto: Reuters
Frankie Skofič
Ragbi v Sloveniji še nikoli ni bil tako priljubljen, kot je zdaj. Tudi po zaslugi bratov Skofič. Foto: BoBo
Blaž Mahkovic
Blaž Mahkovic je bil v nedeljo z 19 točkami prvi strelec Uniona Olimpije. Foto: BoBo

Na MMC-jevem podportalu Športni SOS smo prejšnji teden uvedli novo rubriko Junaki tedna, v kateri vam ponujamo pregled le nekaterih dogodkov, ki so zaznamovali slovenski in mednarodni šport v zadnjih sedmih dneh.

S predlogi na Twitterju z oznako #junakitedna lahko sodelujete tudi sami. Prejšnji teden vas je navdušila predvsem zgodba baseballistov Kansas Cityja, ki so se komaj uvrstili v končnico Lige MLB. V njej pa so se s popolnim izkupičkom 8 zmag brez poraza uvrstili v veliki finale, v katerem se bodo pomerili s San Franciscom.


Teden 2 (od 13. do 19. oktobra)

10. Zdenko Fajdiga
Upokojil se je legendarni športni novinar Zdenko Fajdiga, ki je poslušalce Vala 202 dolga leta razveseljeval s številnimi zgodbami.

9. Peyton Manning
Kaj še ostane največjim? Peyton Manning je prejšnji teden zrušil še en rekord. Podajalec Denverja je proti San Franciscu vrgel štiri podaje za zadetek, zdaj jih ima v svoji statistiki 510, s čimer je na vrhu lestvice prehitel Bretta Favra.

8. Islandija - Nizozemska
Za nogometno presenečenje tedna je poskrbela Islandija, ki je v kvalifikacijah za Euro 2016 premagala Nizozemsko z 2:0. Tulipani so imeli premoč v posesti (69-31 odstotkov igralnega časa), sestavili so bistveno več podaj (610:116), a oba gola za presenetljiv razplet je dosegel Gylfi Sigurdsson.

7. Neymar
Nogometaši Brazilije so na prijateljski tekmi zlahka odpravili Japonsko s 4:0. Prav vse zadetke je dosegel Neymar, ki je postal šele peti Brazilec, ki je za reprezentanco dosegel 40 golov. Pred njim so le Pele (77), Ronaldo (62), Romario (55) in Zico (48). Neymar šteje šele 22 let.

6. Jonathan Quick
Dober vratar je steber marsikatere ekipe. Hokejisti Los Angelesa so sezono začeli z dvema porazoma, sledile pa so ji štiri zmage. Prejšnji teden so dobili vse tri tekme, čeprav so Edmonton, St. Louis in Minnesota sprožili precej več strelov (116:60). Jonathan Quick je polovil kar 114 strelov, z drugimi besedami - bil je 98,3-odstotno uspešen.

5. Slovenska ragbijska reprezentanca
Pozitivna zgodba bratov Skofič se nadaljuje. Tokrat so ponesli slovensko ragbijsko reprezentanco k zmagi nad Srbijo z 48:3.

4. Rokometašice Krima
Krimovke, slovenske serijske rokometne prvakinje, so kljub številnim finančnim težavam uspešno začele novo evropsko sezono. V skoraj praznih Stožicah so odpravile Hypo z 32:20.

3. Mina Markovič
Zadnji del svetovnega pokala v težavnostnem plezanju je povsem v znamenju Mine Markovič, ki je v dveh tednih dobila še drugo tekmo. Zmagi v Mokpoju je dodala še triumf v Vujiangu. Do konca sezone sta še dve tekmi, finale bo v Kranju.

2. Dejan Zavec
Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec še vedno živi svoje sanje po vnovični priložnosti v ZDA. Nujen korak do tja je suvereno opravil v Mariboru, kjer je v polsrednji kategoriji zlahka premagal Madžara Ferenca Hafnerja.
1. Košarkarji Uniona Olimpije
Slovenski košarkarski podprvaki so razmeroma tiho stopili v novo sezono, v ospredju je bilo spet novo nižanje proračuna. A Ljubljančani so v pravkar končanem tednu pustili odličen pečat. V uvodnem krogu Evropskega pokala so v gosteh premagali Bešiktaš, v derbiju Lige ABA pa so v Stožicah povsem nadigrali Partizana. Piko na i izjemni predstavi je postavil Blaž Mahkovic, ki je dosegel neverjeten koš, ko je vrgel žogo v zrak, žoga pa je nekako le našla pot skozi obroč. Dober obet za vrnitev vrhunske košarke.