Foto:
Foto:

Mariborčani so v prvem nizu že na začetku z dobrim sprejemom nasprotnikovih začetnih udarcev povedli za pet točk (8:3), prednost pa jim je uspelo zadržati vse do konca. Še bolje so začeli drugi niz, v katerem so povedli že s 15:9, nato pa nekoliko popustili. Hrvati so to znali izkoristiti, saj so s sedmimi zaporednimi točkami izenačili in celo povedli s 16:15, a so slovenski odbojkarji z bolj zbrano igro v nadaljevanju niz spet zaključili v svojo korist. Najbolj izenačen je bil tretji niz, po izidu 21:21 pa so mariborski igralci zapored osvojili štiri točke in se veselili prve zmage.

V soboto ob 20.00 bodo Mariborčani igrali proti gostiteljem (PAOK), v nedeljo ob isti uri pa še proti Dinamu iz Bukarešte. V obračunu teh dveh nasprotnikov so bili Grki boljši s 3:0 (19, 22, 24).

Bistriški odbojkarji so se za zmago proti Ciprčanom morali zelo potruditi. Tekmo so začeli nervozno in izgubili prvi niz. V nadaljevanju so vzpostavili ravnotežje, si nekajkrat priigrali pet točk prednosti, nazadnje pri izidu 20:15, v končnici pa z nekaj napakami dovolili gostom izenačenje na 24. točki. V odločilnih trenutkih so vendarle imeli dovolj sreče in znanja za znižanje izida na 1:1. V zelo razburljivem tretjem nizu so Ciprčani večkrat povedli s šestimi točkami (bilo je že 21:15), ob bučni podpori navijačev pa so domači v končnici napravili preobrat, ujeli nasprotnika pri izidu 23:23 in povedli z 2:1. V zadnjem nizu so Bistričani povsem nadzorovali igro ter po vodstvih s 7:2 in 16:9 mirno končali dvoboj.

Tekma med francoskim Stade Poietevinom in portugalskim Esmorizom se je končala z izidom 3:0 (22, 18, 21). Proti poražencem bo Svit igral v soboto ob 20.00, v nedeljo ob isti uri pa še proti Francozom.

Farsi med suspendiranimi in OZS-jem ni videti konca
Ljubljansko okrožno sodišče je začasno zadržalo odločitev Odbojkarske zveze Slovenije, ki je zaradi igranja na turnirju v odbojki na mivki julija v Kopru suspendirala 28 igralcev. Postopek na sodišču jih je sprožilo 14, z OZS-ja pa so sporočili, da bodo izdano odločbo upoštevali, a pri tem opozorili, da so igralci ta teden prejeli obvestilo Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB), v katerem je zapisano, da morajo vsi suspendirani odbojkarji odslužiti trimesečni suspenz, ki se izteče 15. novembra. FIVB je pri tem zahtevala izrecno spoštovanje odločitev ter opozorila na možne ukrepe v zvezi z neupoštevanjem prepovedi igranja. OZS se bo na sklep okrožnega sodišča pritožil.

Med štirinajstimi odbojkarji, ki so proti OZS-ju uvedli postopek, so: Gregor Lah (Termo Lubnik), Mitja Koželj (Svit), Matevž Berk, Igor Grilc, Aleksander Pivk (vsi Triglav), Marko Sterle, Mitja Troha, Sergej Jakomin, Simon Stubelj, Mitja Cestnik (vsi Portorož), Vera Čipev (Formis Bell), Sašo Rop (Olimpija), Hajdi Hauptman (NKBM Branik) in Sara Habjan (Izola).