Foto:
Foto:
Celjani so imeli v Flensburgu zadnji napad za zmago

Igralci Celja so jubilejno 100. tekmo v evropskih pokalih začeli odločno. Slovenci so vodili večji del prvega polčasa. Flensburg je prvič na tekmi povedel v 19. minuti (7:6), povišal prednost na 10:8, a so se slovenski prvaki kmalu pobrali in spet povedli na 13:11.



Celjani kljub neenakemu sodniškemu kriteriju zdržali do konca
Tudi v drugem delu nobenemu od tekmecev ni uspel preobrat, tako da je bila tekma napeta vse do zadnjih sekund. Klub neenakemu kriteriju madžarskih sodnikov so se varovanci trenerja Mira Požuna borili in s trdo igro v obrambi držali korak z Nemci. Slovenski predstavniki so imeli tri minute do konca prednost gola (28:27) in žogo za napad. Kokšarov je zapravil žogo, v nasprotnem napadu pa je Flensburg izenačil.

Štajerci so imeli zadnji napad in priložnost za zmago, a je Sergej Rutenka nastreljal le vratarja Dana Beutlerja. Odbito žogo je ujel Edouard Kokšarov, ki pa prav tako ni bil natančen. Velika točka Celjanov v Flensburgu, ki pa bi z malo sreče v sklepu domov lahko odnesli vse točke.

Renato Vugrinec najboljši strelec tekme
Najboljši strelca pri Flensburgu sta bila Danca Lars Christinasen (2 gola s sedmih metrov) in Sören Styger (oba po šest golov), pri Celju Pivovarni Laško pa sta bila najuspešnejša Vugrinec s sedmimi (1) in Kokšarov s šestimi goli. Po tretjem krogu sta v skupini F Lige prvakov v vodstvu Flensburg in Celje Pivovarna Laško (oba po 5 točk), Považska Bystrica in Redbergslids, ki igrata danes, sta brez točke. V naslednjem krogu bo nasprotnik Celjanov švedski Redbergslids.

Izjave po tekmi
"Odlična tekma, osvojena točka pa je za nas velika kot Triglav. Moji fantje so se odlično borili. V zadnjih dveh letih smo močno pomladili ekipo, ki jo je zapustilo kar deset igralcev. Upam, da smo z neodločenim izidom v Nemčiji naredili velik korak k uvrstitvi v osmino finala, kar je bil tudi naš osnovni cilj," je po tekmi povedal trener Celja Pivovarne Laško, Miro Požun.

"Presrečen sem, da sem končno zaigral. Občutki so zares fantastični. Točko smo si več kot zaslužili, drugo pa sta nam odnesla sodnika z nekoliko čudnim kriterijem. V Celju bomo dokazali, da smo boljši od Flensburga," je povedal Matjaž Brumen, ki je zaigral prvič po odsluženi kazni.

"To je bila izjemno težka tekma. Z osvojeno točko smo glede na predstavo lahko zelo zadovoljni. Naši igralci so utrujeni, ubijalski ritem iz nemškega prvenstva pa je botroval, da se na Celjane nismo dovolj dobro pripravili. Na srečo se nam to ni maščevalo, čeprav so bili naši tekmeci celo boljši," je bil s končnim izidom zadovoljen trener Flensburga, Kent Harry Andersen.

POKAL EHF (M), 3. krog, prva tekma:
PREVENT - RUDAR 33:17 (14:7)
Lesjak 9, Maksič 7, Jovičič 6; Tržan 5.

POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV (M), 3. krog, prva tekma:
PELISTER (MAK) - GORENJE 21:32 (11:19)
Popovski 8; Bedekovič 9, J. Dobelšek 7, Kavtičnik 5.