Slovenci začenjajo priprave na januarsko evropsko prvenstvo. Foto: Tit Košir
Slovenci začenjajo priprave na januarsko evropsko prvenstvo. Foto: Tit Košir

V soboto so vaterpolisti Triglava v povratni četrtfinalni tekmi pokala Challenger dosegli svoj cilj in se zanesljivo uvrstili v polfinale (gre za enega največjih uspehov slovenskega klubskega vaterpola), tekmo pa je iz Kotorja pozorno spremljal tudi Vičević, saj bodo jedro slovenske reprezentance na EP-ju sestavljali kranjski vaterpolisti. Zadovoljen je bil s tremi četrtinami, ne pa tudi z zadnjo, ki so jo Kranjčani visoko izgubili.

"Seznam je isti, kot ga je imel v kvalifikacijah že Štromajer, ki ima nemalo zaslug, da se je Slovenija uvrstila na evropsko prvenstvo. Tudi zato je eden od razlogov, zakaj ga nisem spreminjal, sva se pa z njim srečala tudi prejšnji teden v Kranju. Že tako se z njim dolgo poznava, imava odlično komunikacijo in mi je veliko že pomagal. Prepričan sem, da mi bo tudi v prihodnje, da bomo vsi skupaj naredili čim boljši rezultat na EP-ju," je povedal Vičević.

Sorodna novica Triglav kljub porazu v polfinale pokala challenger

Priprave bodo potekale dvakrat dnevno, vmes bo tudi nekaj premora. Prva pripravljalna tekma bo v petek, ko se bo Slovenija pomerila z zagrebško Mladostjo, pred božičem pa bodo odšli še na Reko, kjer jih čaka tekma s Primorjem.

Slovenija bo prvi del evropskega prvenstva igrala v Dubrovniku. V skupini D bo njihov prvi nasprotnik (5. januarja) Slovaška. Sledita dvoboja z Romunijo in z Nizozemsko.

Seznam slovenske vaterpolske reprezentance za EP:
Vratarji: Jure Beton, Nejc Osel (oba Triglav), Gašper Žurbi (Ljubljana Slovan).
Igralci: Jaša Lah, Juš Vončina, Jan Justin, Aleksander Paunovič, Nikola Rajlić, Aljaž Troppan, Dejan Gostić, Benjamin Popović, Andraž Pušavec, Aleksander Cerar (vsi Triglav), Matija Bernard Čanč, Vukašin Stefanović, Enej Potočnik (vsi Ljubljana Slovan), Tim Kačič, Jurij Seljak, Aljaž Pevec (vsi Branik Maribor) in Jaša Kadivec (Primorje, Hrvaška).
Selektor: Mirko Vičević, pomočnika: Teo Galić in Marko Gostić.