Lionel Messi in Jordi Alba se veselita prihoda Luisa Suareza v Miami. Urugvajec je med letoma 2014 in 2020 blestel v Barceloni. Foto: EPA
Lionel Messi in Jordi Alba se veselita prihoda Luisa Suareza v Miami. Urugvajec je med letoma 2014 in 2020 blestel v Barceloni. Foto: EPA

Suareza so mediji dolgo povezovali z moštvom s Floride, kjer bo lahko 36-letnik poleg Messija pozdravil še dva nekdanja soigralca iz Barcelone, Jordija Albo in Sergia Busquetsa.

Urugvajec je od januarja igral za Gremio, za katerega je na 53 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel 26 golov in prispeval še 17 asistenc. Klub iz Porto Alegreja je sezono brazilskega prvenstva sklenil na drugem mestu za Palmeirasom.

Kariero je začel pri domačem Nacionalu in se nato pred sezono 2006/07 podal v Evropo. Tam je zastopal barve Groningena in Ajaxa, preden je januarja 2011 okrepil Liverpool. Po treh letih in pol se je pridružil Barceloni in za Katalonce igral do konca sezone 2019/20.

V Španiji je dve sezoni igral še za Atletico Madrid, kjer je bil soigralec Jana Oblaka. Skupaj sta se veselila naslova v La ligi. Poleti 2022 se je vrnil k matičnemu Nacionalu.

V klubski karieri je na 768 tekmah dosegel 471 golov in prispeval še 263 podaj. Osvojil je številne lovorike. Z Barcelono je osvojil Ligo prvakov v sezoni 2014/15, ima še pet naslovov španskega prvaka, en naslov pa je osvojil tudi na Nizozemskem za Ajax.

Za urugvajsko reprezentanco je Suarez zbral 138 tekem in dosegel 68 golov. Leta 2011 je bil z izbrano vrsto prvak južnoameriškega prvenstva. Nastopil je na štirih svetovnih prvenstvih, štirih južnoameriških prvenstvih in na olimpijskih igrah 2012 v Londonu.

Suarez napovedal nove lovorike
"To bo nov velik izziv zame. Pripravljen sem, da bomo osvojili nove lovorike. Imamo ekipo, ki je tega vsekakor sposobna," je poudaril Suarez.

Beckham: To bo velik navdih za mlade igralce
"Zelo se veselimo, da bo naš klub okrepil tako kakovosten nogometaš. To bo velik navdih za mlade igralce. Na igrišču bo znova s svojimi prijatelji in nekdanjimi soigralci," je bil navdušen lastnik Interja iz Miamija David Beckham.