Prazen pogled Erika ten Haga po domačem porazu z Bayernom pove vse. Foto: EPA
Prazen pogled Erika ten Haga po domačem porazu z Bayernom pove vse. Foto: EPA

Upali so na preboj v izločilne boje letošnje Lige prvakov, na koncu pa ostali celo brez evropske pomladi. Manchester United bi za uvrstitev v osmino finala tekmovanja potreboval zmago nad Bayernom in neodločen izid na drugi tekmi med Københavnom in Galatasarayem. Na koncu mu tudi zmaga nad Bavarci ne bi zadostovala, saj so Danci svojo tekmo 6. kroga dobili z 1:0.

Nocoj smo dobro igrali v obrambi, dobro smo pritiskali na tekmeca. Res pa je, da smo igrali proti zelo močni ekipi Bayerna. Tudi če kot ekipa ne igrajo dobro, imajo nekaj izvrstnih posameznikov, ki lahko odločijo tekmo. To se je žal tudi zgodilo.

Erik ten Hag, trener Manchester Uniteda

Rdeči vragi so tako skupinski del Lige prvakov v svoji skupini na povsem zadnjem mestu končali šele drugič v zgodovini in prvič po sezoni 2005/06, ko so se pomerili z Villarrealom, Benfico in Lillom.

Ten Hag: Nismo si zaslužili poraza
"Iz Lige prvakov nismo izpadli nocoj, to je jasno. V skupinskem delu smo nanizali nekaj dobrih predstav, ki pa niso bile dovolj. Nocoj smo igrali dobro, nismo si zaslužili poraza, a na koncu smo ostali praznih rok," je po tekmi za TNT Sports priznal glavni trener Manchester Uniteda Erik ten Hag, ki se mu po vrsti neprepričljivih predstav, zlasti v domačem prvenstvu, trenerski stolček že pošteno maje. "Nocoj smo dobro igrali v obrambi, dobro smo pritiskali na tekmeca. Res pa je, da smo igrali proti zelo močni ekipi Bayerna. Tudi če kot ekipa ne igrajo dobro, imajo nekaj izvrstnih posameznikov, ki lahko odločijo tekmo. To se je žal tudi zgodilo," je nadaljeval nizozemski strateg. "Moji varovanci so dali vse od sebe, lahko ste videli dober ekipni duh. Res jih moram pohvaliti, dobro so se zoperstavili tej izjemno čvrsti postavi Bayerna."

Kingsley Coman je odločil srečanje na Old Traffordu. Foto: EPA
Kingsley Coman je odločil srečanje na Old Traffordu. Foto: EPA

Dalot: Moramo se izboljšati
Podobno mnenje je po tekmi izrazil tudi branilec rdečih vragov Diogo Dalot. "To vsekakor ni bil rezultat, ki smo si ga želeli, upali smo na drugačen razplet. Mislim, da smo proti zelo dobri ekipi igrali solidno, a na koncu to ni bilo dovolj. Od samih sebe pričakujemo več. Moramo se izboljšati. Želeli smo se uvrstiti v izločilne boje tekmovanja, vendar v skupinskem delu preprosto nismo bili dovolj dobri. Iz tega se moramo nekaj naučiti in se vrniti močnejši," je dejal 24-letni Portugalec.

Skupinski del tekmovanja smo končali na najboljši mogoči način. Gola ne zadenem prav pogosto, a tokrat sem ostal zbran in zatresel mrežo. Zelo smo veseli, da se nam je uspelo prebiti v naslednji del tekmovanja. Vemo, kako močne ekipe nas čakajo tam. Prav tako se zavedamo, da smo v zadnjih sezonah zelo napredovali, zato hočemo spomladi v Ligi prvakov ta niz nadaljevati in biti še boljši.

Kingsley Coman, mož odločitve

Coman: Ne zadevam prav pogosto
Junak srečanja je bil Kingsley Coman, ki je obračun z rdečimi vragi tudi odločil v 70. minuti, ko je bil natančen iz bližine po podaji Harryja Kana. "Skupinski del tekmovanja smo končali na najboljši mogoči način. Gola ne zadenem prav pogosto, a tokrat sem ostal zbran in zatresel mrežo. Zelo smo veseli, da se nam je uspelo prebiti v naslednji del tekmovanja. Vemo, kako močne ekipe nas čakajo tam. Prav tako se zavedamo, da smo v zadnjih sezonah zelo napredovali, zato hočemo spomladi v Ligi prvakov ta niz nadaljevati in biti še boljši," je povedal 27-letni Parižan.

Neuer ni vedel za okrogel jubilej
Lep jubilej je na tekmi z Unitedom praznoval tudi bavarski čuvaj mreže Manuel Neuer, ki je črto potegnil pod svoj 700. nastop v članski karieri. "Za ta dosežek sploh nisem vedel. Sem zdrav, nisem pričakoval, da se bodo zadeve v moji karieri razvile tako dobro po zlomu noge. Zelo sem zadovoljen, predvsem pa sem zelo hvaležen zdravniškemu osebju," je za Prime Video pojasnil nemški reprezentančni vratar. "Po prvenstvenem porazu proti Eintrachtu smo bili zelo jezni, na vse skupaj smo se danes pravilno odzvali. Tudi trener je bil zelo vesel, dejal je, da je zelo ponosen na našo predstavo. Dali smo vse od sebe in zato smo tudi zmagali. Vse damo od sebe sicer na vsaki tekmi v vsakem tekmovanju. Imamo ekipo, ki se vsekakor lahko bojuje za naslov prvaka."

Sorodna novica United po porazu proti Bayernu končal nastope v Evropi, brez pomladi tudi Sevilla in Salzburg