Novak Đoković stopnjuje formo. To je bila njegova najboljša predstava ta teden in vsekakor bo prvi favorit za odprto prvenstvo ZDA. Foto: Reuters
Novak Đoković stopnjuje formo. To je bila njegova najboljša predstava ta teden in vsekakor bo prvi favorit za odprto prvenstvo ZDA. Foto: Reuters

Tretji nosilec Medvedjev, ki je lani igral v finalu Odprtega prvenstva ZDA in izgubil po napetih petih nizih proti Rafaelu Nadalu, je v sredo v osmini finala izločil Aljaža Bedeneta.

Tudi tokrat je začel sijajno, hitro je povedel s 5:0 in z odličnimi servisi popolnoma nadigral Španca. V drugem nizu je Bautista Agut po zaostanku s 3:4 prikazal najboljšo igro in z brejkom v osmi in deseti igri prišel do izenačenja na 1:1 v nizih.

V uvodni igri odločilnega niza je Španec izgubil servis, vendar je takoj izenačil na 1:1 in prišel do ključnega odvzema servisa v šesti igri. Dvoboj je bil zares izenačen, oba tenisača sta osvojila po 88 točk. Obračun je trajal dve uri in 13 minut.

Roberto Bautista Agut je odlično pripravljen na grand slam, ki se bo na igriščih Flushing Meadowsa začel v ponedeljek. Foto: EPA
Roberto Bautista Agut je odlično pripravljen na grand slam, ki se bo na igriščih Flushing Meadowsa začel v ponedeljek. Foto: EPA

Del Potro še na tretjo operacijo desnega kolena
Juan Martin Del Potro je moral še tretjič na operacijo pod nož zaradi težav z desnim kolenom. Operacijo je opravil v Bernu pri kirurgu, ki je operiral tudi koleno Rogerja Federerja.

Visokorasli Argentinec si je desno koleno poškodoval oktobra 2018 na turnirju serije masters v Šanghaju. V vmesnem času pa je opravil še dva kirurška posega, ki pa bolečin tudi po okrevanju in krajši vrnitvi na ATP-turnejo spomladi 2019 nista odpravila v popolnosti.

Del Potro je bil tako od januarja letos v stiku z Rolandom Biedertom, priznanim kirurgom, ki je v zadnjih mesecih spremljal položaj in Del Potru predlagal, da gre znova pod nož, ko so se na zadnjih treningih v Buenos Airesu bolečine nadaljevale. Po zapisu iz Argentinčevega tabora Biedert verjame v popolno okrevanje 31-letnega tenisača iz Tandila.

Del Potro je imel v dolgoletni karieri ogromno težav s poškodbami, zaradi katerih je izpustil kar 18 turnirjev za grand slam, od tega kar 14 od zadnjih 24.

Juvanova in Bedene edina slovenska predstavnika na OP-ju ZDA
Tamara Zidanšek ne bo nastopila na drugem sezonskem turnirju za grand slamu v New Yorku. Po odpovedi Polone Hercog (47. na lestvici WTA) pa bo v New Yorku od Slovenk nastopila le Kaja Juvan (112.).

Zidanškova je nazadnje na turnirjih WTA nastopala v Pragi, kjer je med posameznicami izgubila v osmini finala proti Kanadčanki Eugenie Bouchard. V konkurenci dvojic pa je skupaj z Nizozemko Arantxo Rus v Pragi izgubila v polfinalu. Pred tem je nastopala še v Palermu, kjer sta z Nizozemko dobili turnir med dvojicami, med posameznicami pa je 22-letna slovenska igralka izpadla v prvem krogu.

Na grand slamu v New Yorku bosta od Slovencev med posamezniki nastopila Aljaž Bedene in Kaja Juvan. Med dvojicami ima nastop zagotovljen Andreja Klepač.

Tudi Nišikori bo izpustil grand slam v New Yorku
Kei Nišikori bo izpustil drugi grand slam sezone. 30-letni Japonec je sporočil, da se ne čuti dovolj pripravljenega, da bi se po poškodbi vrnil prav na turnirju velike četverice, kjer so dvoboji daljši.

Nišikori je bil pozitiven na testiranju na covid-19, zaradi česar je moral izpustiti edini turnir serije ATP pred drugim grand slamom sezone. Drugo testiranje Japonca je pokazalo, da je negativen, a nekdanji finalist je vseeno odpovedal nastop v New Yorku.

"Z veseljem lahko sporočim, da sem negativen na novi koronavirus, vseeno pa sem se skupaj s strokovnim štabom odločil, da letos izpustim turnir v New Yorku. Nespametno bi se bilo vrniti ravno na dvobojih na tri dobljene nize," je sporočil Nišikori.

OP ZDA se bo pred praznimi tribunami začel v ponedeljek. Žreb bo v četrtek zvečer.

NEW YORK, četrtfinale (M), tabela:
(4.674.780 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - STRUFF (NEM)
6:3, 6:1

BAUTISTA AGUT (ŠPA/8) - MEDVEDJEV (RUS/3)
1:6, 6:4, 6:3

CICIPAS (GRČ/4) - OPELKA (ZDA)
5:6, b.b.

RAONIC (KAN) - KRAJINOVIĆ (SRB)
4:6, 7:6 (2), 7:5


NEW YORK, četrtfinale (Ž), tabela:
(2.250.829 am. dolarjev, trda podlaga)

MERTENS (BEL/14) - PEGULA (ZDA)
6:1, 6:3

OSAKA (JAP/4) - KONTAVEIT (EST/12)
4:6, 6:2, 7:5

KONTA (VB/8) - SAKKARI (GRČ/13)
6:4, 6:3

AZARENKA (BLR) - JABEUR (TUN)
7:6, 6:2