Andy Murray se želi zavihteti na prvo mesto lestvice ATP, kjer ni bil še nikoli. Foto: Reuters
Andy Murray se želi zavihteti na prvo mesto lestvice ATP, kjer ni bil še nikoli. Foto: Reuters
Gael Monfils
Gael Monfils je navdušil gledalce v Tokiu s številnimi atraktivnimi potezami, a v polfinalu je bil boljši Nick Kyrgios. Foto: Reuters

in se bo v finalu srečal z Grigorjem Dimitrovom.

34-letni Španec je v uvodnem nizu povedel z 2:1, nato pa je Škot prevzel pobudo. Nanizal je pet iger zapored in zanesljivo osvojil niz. V drugem nizu je Ferrer dvakrat izgubil servis in Murray se je veselil zmage po uri in 30 minutah. Murray se je prebil že v deveti finale v letošnji sezoni, v Pekingu pa je to njegov prvi finale.

"Najpomembneje je, da mi je uspelo dobiti uvodna dva obračuna. Iz dvoboja v dvoboj igram bolje. Zelo sem zadovoljen, saj je naslednji teden na vrsti masters v Šanghaju. Leto želim končati zmagovito," je pojasnil Murray, ki si želi prevzeti prvo mesto na lestvici ATP. Prvi igralec sveta Novak Đoković ima 4.695 točk naskoka pred Škotom, a na ponedeljkovi lestvici ATP se bo razlika zmanjšala. Srb bo izgubil 500 točk, saj ne brani naslova na Kitajskem. Murray bi si z zmago zagotovil 500 točk, saj lani v Pekingu ni igral.

Miloš Raonić je zaradi poškodbe gležnja predal polfinalni obračun proti Grigorju Dimitrovu. Bolgar je v odlični formi, saj je v četrtfinalu zanesljivo izločil Rafaela Nadala.

V osmini finala Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku je Murray odpravil Dimitrova s 6:1, 6:2 in 6:2. "V zadnjem mesecu je Dimitrov igral precej bolje. Pričakujem precej težji dvoboj, samozavest ima zagotovo po zmagi nad Nadalom," je še dodal Murray.

Goffin in Kyrgios v finalu Tokia
Belgijec David Goffin in Avstralec Nick Kyrgios sta finalista teniškega turnirja ATP v Tokiu. Peti nosilec Goffin je v polfinalu ugnal četrtega nosilca Marina Čilića s 7:5 in 6:4, šesti nosilec Kyrgios pa je izločil drugega nosilca turnirja Gaela Monfilsa s 6:4 in 6:4.

Konta prva Britanka med deseterico po letu 1984
Agnieszka Radwanska in Johanna Konta sta finalistki ženskega turnirja v Pekingu. Radwanska, tretja igralka sveta, je v polfinalu s 7:6 in 6:3 ugnala Ukrajinko Elino Svitolino, Konta pa je bila s 7:6, 4:6 in 6:4 boljša od Američanke Madison Keys.

Konta se je prebila v drugi finale turnirjev WTA. V prvem je julija letos v Stanfordu premagala Američanko Venus Williams. Ne glede na rezultat zaključnega dvoboja se bo Britanka prvič v karieri uvrstila med deset najboljših igralk na svetu, kar od leta 1984 in Jo Durie ni uspelo nobeni Otočanki.

PEKING (M), polfinale
(4.164.780 am. dolarjev, trda podlaga)

MURRAY (VB/1) - FERRER (ŠPA/5)
6:2, 6:3
DIMITROV (BLG) - RAONIC (KAN/3)
b.b.


TOKIO, polfinale
(1.506.835 am. dolarjev, trda podlaga)

GOFFIN (BEL/5) - ČILIĆ (HRV/4)
7:5, 6:4
KYRGIOS (AVS/6) - MONFILS (FRA/2)
6:4, 6:4



PEKING (Ž), polfinale
(6.289.521 am. dolarjev, trda podlaga)

A. RADWANSKA (POL/3) - SVITOLINA (UKR/16)
7:6, 6:3
KONTA (VB/11) - KEYS (ZDA/8)
7:6, 4:6, 6:4