Arantxa Sanchez Vicario bo vodila Španke v Pokalu Fed. Foto: EPA
Arantxa Sanchez Vicario bo vodila Španke v Pokalu Fed. Foto: EPA

Nekdanja prva igralka na svetu in štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam je podpisala dveletno pogodbo, Španke pa bo prvič vodila 4. in 5. februarja prihodnje leto, ko se bodo v 1. krogu svetovne skupine pomerile z Rusinjami.

40-letna Arantxa Sanchez-Vicario je bila v devetdesetih letih ena najboljših teniških igralk na svetu, trikrat je zmagala na Roland Garrosu (1989, 1994 in 1998) in enkrat na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku (1994). V karieri je osvojila 29 posamičnih turnirjev WTA, nastopila pa je tudi na petih poletnih olimpijskih igrah, kar ni uspelo nobeni igralki na svetu. Na njih je osvojila dve srebrni in dve bronasti odličji.

Costo je nasledil Corretja
Corretja, ki je španski ekipi pomagal do prve lovorike v Davisovem pokalu leta 2000, je zamenjal Alberta Costo, ki je odstopil le nekaj dni po osvojitvi pokala. Nekdanji kapetan je kot razlog za odstop navedel odpoved prvega zvezdnika Rafaela Nadala.

Nadal je takoj po osvojitvi Davisovega pokala oznanil, da ne bo pomagal Španiji, kajti na olimpijskih igrah v Londonu želi ubraniti zlato medaljo iz Pekinga 2008. V letu 2012 pa španski reprezentanci ne bo pomagal niti peti igralec sveta David Ferrer. "Čast je biti kapetan najboljših igralcev sveta," je bil kratek Corretja, ki je s špansko teniško zvezo podpisal pogodbo za dve leti.