Veronika Erjavec. Foto: www.alesfevzer.com
Veronika Erjavec. Foto: www.alesfevzer.com

Nasmejana 23-letnica, rojena v Idriji, ki že več let živi v Ljubljani, je v mladinskih kategorijah kazala velik talent, a so jo pogosto ustavile poškodbe. Nastop za reprezentanco ji veliko pomeni: "Definitivno je to čast, teniški igralci imamo nasploh vsak svojo kariero, igranje za reprezentanco je še ena zadeva zraven, je neko priznanje, da nekaj delaš prav, da si na neki način uspešen v svojem poklicu in zagotovo nekaj posebnega."

V sezoni, ko sta se z zdravstvenimi težavami spopadali najvišje uvrščeni slovenski igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, je imela Erjavec manj preglavic. Posledično ji je uspel velik preskok v mladi karieri.

TV SLO 2/MMC: Slovenke z Avstralijo v torek

V torek se bo v Sevilli začel finalni turnir Pokala Billie Jean King. Med 12 finalistkami je tudi Slovenija, ki je v skupini C skupaj z Avstralijo in Kazahstanom. Prvi dvoboj bodo Slovenke odigrale v torek proti Avstraliji. Prenos bo od 10. ure naprej na TV SLO 2 in MMC-ju.

Sorodna novica Zidanšek: Pot do nastopanja za reprezentanco je bila kar dolga

Uvrstitev med najboljših 200 na lestvici WTA, štiri turnirske zmage na turnirjih ITF v posamični konkurenci, dobra igra tudi v kategoriji dvojic. Vse to kaže na njen potencial in dobro delo s trenerjem Sašem Pistotnikom.

Tudi s trenutno formo je zadovoljna: "Trenutno se na treningih počutim dobro, zdaj je bil ravno preklop s peščene na trdo podlago. Zdi se mi, da sem dobro zamenjala. Tekma pa je zgodba zase. Če se bo pojavila možnost, bom dala vse od sebe, potem pa bomo videli, kaj bo to prineslo."

Vsi člani reprezentance so poudarjali pomembnost dobrega vzdušja v reprezentanci. Pri tem se jim pridružuje tudi debitantka v slovenski reprezentanci: "Z vsemi se zelo dobro razumem, mislim, da je vzdušje dobro. V tenisu je to čisto nekaj posebnega, nismo navajeni ekipnega druženja, navadno vse poteka individualno, zato se mi zdi pomembno, da se začutimo, in zdi se mi, da lahko ta ekipni duh iz vsake od igralk potegne še nekaj boljšega oziroma več."

Sorodna novica Juvan: Pripadnost in igranje za Slovenijo sta mi vedno veliko pomenila

Uvrstitev na finalni turnir Pokala Billie Jean King je največji uspeh slovenskega ženskega reprezentančnega tenisa. Na vprašanje, ali bo prisotno kaj več treme kot pred drugimi turnirji, je iskreno odgovorila: "Zagotovo. Že samo igranje za reprezentanco je povsem nekaj drugega. Na profesionalni oziroma članski ravni tega še nisem izkusila, zato bo zame verjetno še bolj drugače. Tudi druga dekleta na tej ravni ekipno še niso igrala, zato bo verjetno prisotno nekaj pritiska, ampak glede na to, da nismo favoriti, lahko poskušamo to dati na stran in mogoče bomo zaradi tega lahko še uspešnejši."

Ekipi, s katerima se bo slovenska reprezentanca pomerila v skupinskem delu, bosta Avstralija in Kazahstan. Obe sta na lestvici reprezentanc uvrščeni višje od Slovenije, a ženski tenis velja za zelo izenačen šport, kjer so mogoča tudi presenečenja: "Ekipi poznamo, sama sicer analize nisem opravila. Mogoče jo je opravil kapetan ali kakšen drug član ekipe. Drugače pa je vsaka tekma čisto nekaj posebnega, zgodba zase, tako da lahko vsaka premaga vsako in bomo videli, kako se bo izšlo."

V osnovnem načrtu bo Veronika Erjavec na svojo priložnost čakala predvsem na tekmah dvojic. Na tekmah posameznic bosta Slovenijo zastopali Tamara Zidanšek in Kaja Juvan.