Andy Murray se je vrnil po poškodbi. Foto: EPA
Andy Murray se je vrnil po poškodbi. Foto: EPA

V konkurenci dvojic sta v paru s Špancem Felicianom Lopezom premagala favorizirano dvojico Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, kar je dober obet za nadaljevanje kariere zmagovalca treh turnirjev za veliki slam.

Še naprej bom vztrajal in videl, kako bo šlo, optimistično zrem v prihodnost. Ne vem, koliko časa bo trajalo, da pridem na najvišjo raven, vendar upam, da ne predolgo.

Andy Murray

Konec januarja je Murray prestal operacijo kolka, po kateri je dejal, da ne čuti več bolečin, ki so mu preprečevale uspeh na igriščih. Za nastop v paru se je odločil, ker naj bi bil to odličen preizkus za njegovo počutje in telo. V ospredju zato ni bil rezultat, temveč kako se bo na obremenitve odzvalo njegovo telo.

Na presenečenje vseh pa sta z Lopezom slavila s 7:6 in 6:3 proti najmočnejši dvojici na svetu. Po zmagi je 32-letni Škot povedal, da se je veliko naučil. "Pričakoval sem, da bom najslabši igralec na igrišču, kar se je odražalo v prvem nizu. V drugem sem začel bolje servirati in vračati žoge. Pomembno je, da nisem čutil nobenih bolečin v kolku," je poudaril Murray.

To pomeni, da bo spet lahko zaigral na najvišji ravni in se boril za nove teniške naslove. Kot je napovedal, se bo udeležil turnirja v Wimbledonu, kjer bo nastopil v konkurenci dvojic, tokrat s Francozom Pierre-Huguesom Herbertom.

Nepričakovano slovo Cicipasa v Londonu

18-letni Kanadčan izločil Cicipasa
Ne povsem pričakovano pa se je od polfinala Queen's Cluba danes poslovil prvopostavljeni tenisač, 20-letni Stefanos Cicipas, premagal ga je dve leti mlajši Kanadčan Felix Auger Aliassime s 7:5, 6:2. Kanadčan, ki v Londonu igra šele svoj drugi turnir v karieri, debitiral je prejšnjo nedeljo v Stuttgartu, je najmlajši polfinalist v Londonu od leta 1999, takrat je to bil Lleyton Hewitt. Prvi niz je dobil s 7:5, v drugem pa je Kanadčan Cicipasu pustil le dve igri.

Kanadčana v polfinalu čaka Italijan Matteo Berretini. Drugi polfinalni par tvorita Švicar Roger Federer, ki se je spet moral namučiti za zmago, odpor Španca Roberta Bautiste Aguta je strl po slabih dveh urah igre, in Francoz Pierre-Hugues Herbert.

Felix Auger Aliassime je presenetil Stefanosa Cicipasa. Foto: EPA
Felix Auger Aliassime je presenetil Stefanosa Cicipasa. Foto: EPA
Nova kazen za Kyrgiosa

Nadzornik ATP-ja na turnirju v Londonu je Avstralca Nicka Kyrgiosa zaradi dveh incidentov kaznoval s plačilom 20.000 dolarjev. Kyrgios je pri prvem izpadu, ki si ga je privoščil v prvem krogu, v navalu jeze zgrabil stol in ga zalučal po igrišču. Po neki sodniški odločitvi je najprej grozil, da bo zapustil igrišče, nato se je norčeval iz linijskega sodnika, pred zmago nad Špancem Robertom Carballesom Baeno pa je izgubljal čas in si čez ograjo ogledoval dvoboj na sosednjem igrišču.

V četrtek se je Kyrgios srečal s Felixom Augerjem - Aliassimom in izgubil s 5:7 v tretjem nizu. Ko mu je tekmec odvzel odločilni servis za zmago, je Avstralec zalučal lopar čez tribune z gledalci. Kygrios se ni umiril niti na novinarski konferenci, kjer je sodnike obtožil, da imajo dvojna merila in da za svoje napake ne odgovarjajo oziroma niso kaznovani.

Zverev moral priznati premoč Goffinu

Brez polfinala tudi Zverev
Polfinala si v Hallu ni izboril nemški teniški igralec Alexander Zverev. Moral je priznati premoč Davidu Goffinu, ki je po dobrih dveh urah slavil s 7:6 (5), 5:7, 7:6 (3). Zverev je bil favorit, a je vztrajnemu Belgijcu po izgubljenem uvodnem nizu uspelo priti do preobrata. V drugem nizu je trikrat odvzel servis Zverevu, ta niz je dobil gladko s 6:1. Največji boj je potekal v tretjem nizu, zmagovalca je odločila podaljšana igra. Po izenačenem izidu (3:3) je Goffin dobil štiri zaporedne točke in slavil.

MEDNARODNA TURNIRJA ATP SERIJE 500
HALLE
(2.219.150 evrov, trava)

Četrtfinale, tabela:
FEDERER (ŠVI/1) - BAUTISTA AGUT (FRA/7)
6:3, 4:6, 6:4
HERBERT (FRA) - ĆORIĆ (HRV/4)
7:5, b. b.
BERRETTINI (ITA) - HAČANOV (RUS/3)
6:2, 7:6 (4)
GOFFIN (BEL) - A. ZVEREV (NEM/2)
3:6, 6:1, 7:6 (3)


QUEEN'S-LONDON
(2.219.150 evrov, trava)

Četrtfinale, tabela:
AUGER ALIASSIME (KAN/8) - CICIPAS GRČ/1
7:5, 6:2

LOPEZ (ŠPA) - RAONIC (KAN/6)
4:6, 6:4, 7:6 (5)

MEDVEDEV (RUS/4) - SCHWARTZMAN (ARG)
6:2, 6:2

SIMON (FRA) - MAHUT (FRA)
7:6 (5), 5:7, 7:6 (3)


MEDNARODNI TURNIR WTA
MALLORCA
(250.000 am. dolarjev, trava)
Četrfinale, tabela:
KERBER (NEM/1) - GARCIA (FRA/6)
6:3, 7:6 (5)
BENCIC (ŠVI/3) - ANISIMOVA (ZDA/5)
6:2, 6:2
KENIN (ZDA/7) - MERTENS (BEL/4)
1:6, 6:1, 6:3
SEVASTOVA (LAT/2) - VANG (KIT)
6:2, 6:2