Tina Šutej ima v prihajajoči sezoni visoke cilje. Foto: Reuters
Tina Šutej ima v prihajajoči sezoni visoke cilje. Foto: Reuters

Druga je bila Čehinja Amalie Švabikova, bronasta z dvoranskega EP-ja je preskočila 463 cm. Tretja je bila italijanska rekorderka Roberta Bruni, četrta pa nekdanja dvoranska evropska prvakinja, Švicarka Angelica Moser. Obe sta preskočili 553 cm.

Šutej je imela težave le na 453 cm. To višino je preskočila v tretjem poskusu. 433, 463, 468 in 473 cm je zmogla v prvem poskusu. Trikrat je bila neuspešna na višini novega slovenskega rekorda 483 cm.

"Nismo opravili priprav na sezono po načrtih. Težave s tetivo so se nato prenesle na mečno mišico in je bilo kar zahtevno obdobje rehabilitacije. Odločili smo se za to tekmo, da vidimo, če bo noga zdržala. Ni bil tisti običajni ritem nastopa, kot bi moral biti," je povedal trener Milan Kranjc.

"Konkurenca je bila zelo dobra. Na 4,53 je morala zamenjati palico in je imela nekaj težav. Ne glede na vse je zmagala. Ampak to je bila tekma in na nek način tudi trening, ker drugače nismo mogli videti, kje smo. Šele videli bomo, kakšne bodo posledice. V načrtu sta nato tekmi v Franciji. A da ne bi ogrozili njenega nastopa v Glasgowu, bomo videli, če bo nastopila," je dodal Kranjc.

Lani je prav na mitingu v Ostravi s 482 cm postavila državni rekord. Njena najboljša znamka na prostem je 481 cm iz prejšnje sezone v Eugenu.

35-letna Šutej je v prejšnjih dveh letih osvojila štiri medalje na velikih atletskih tekmovanjih, po dve srebrni in bronasti na EP-ju ter dve četrti mesti na SP-ju na prostem predlani in lani.

Tina Šutej s preskočenimi 473 cm zmagala v Ostravi