Cian Uijtdebroeks in Primož Roglič. Foto: EPA
Cian Uijtdebroeks in Primož Roglič. Foto: EPA

Gre za enega najbolj obetavnih mladih kolesarjev. Uijtdebroeks naj bi se novi ekipi pridružil 1. januarja, pogodbo je podpisal do konca sezone 2027, je sporočila nizozemska ekipa. Podatka o odškodnini niso razkrili.

Mladi Belgijec je imel z nemško ekipo sklenjeno veljavno pogodbo do konca sezone 2024, a so bili odnosi med njim in Boro po pisanju spletnega portala Cycling News že nekaj časa napeti.

Pri Bori so prestop zanikali
A kmalu po objavi so se oglasili pri nemški ekipi in zanikali prestop, tako pravijo, da bo Belgijec za Boro vozil tudi v letu 2024.

Mladeniča so že dolgo imeli na radarju
Cian Uijtdebroeks
je bil že prej na radarju Nizozemcev, spremljali pa so ga vse od mladinskih let, je za spletno stran dejal eden od direktorjev ekipe Merijn Zeeman. Zdaj so izkoristili priložnost, da si zagotovijo mladega Belgijca, potem ko je pri Bora-Hansgrohe konkurenco zaostril Roglič.

Ta bo imel pri nemški ekipi proste roke, zaradi česar bi manj priložnosti za dokazovanje na največjem odru ostalo letos osmouvrščenemu v skupnem seštevku dirke po Španiji. Lanski zmagovalec Tour de l'Avenira, nekakšne različice dirke po Franciji za kolesarje mlajše od 23 let, se bo pri ekipi Visma Lease a Bike učil in dokazoval ob zvezdnikih, kot so Danec Jonas Vingegaard, Belgijec Wout Van Aert, Američan Sepp Kuss in drugih. Član ekipe je tudi Slovenec Jan Tratnik.

Komaj čaka na nov začetek
"Sem navdušen, ker sem se pridružil ekipi. Gre za preverjeno najboljše moštvo zadnjih sezon, še posebej odlično pa je bilo letos, ko je osvojilo vse tri tritedenske dirke. V čast mi bo dirkati ob Jonasu, Woutu in Seppu. Komaj čakam, da začnem delo v tej zasedbi," je po novici sprva dejal Uijtdebroeks.

Kako se bo razpletel spor bodo pokazali prihodnji dnevi.