Foto:
Foto:
Američani so si po dvojni zmagi dali duška.
Bode Miller na poti do drugega zlata
Avstrijsko čast je rešil Michael Walchhofer.

Razočarali so Avstrijci, ki so osvojili "le" bron. Na stopničkah se je Američanoma pridružil branilec naslova iz St. Moritza Michael Walchhofer. Miller je v sončnem vremenu sicer nastopil s štartno številko tri in je progo odpeljal izvrstno, nekaj težav pa je imel le na zadnjem delu preizkušnje.



Kavboju manjka le še slalomski naslov
Po zmagi na smuku za SP zdaj Kavboju manjka v njegovi zbirki iz svetovnih prvenstev le še naslov svetovnega prvaka na slalomu, saj je v St. Moritzu dobil kombinacijo in veleslalom, na olimpijskih igrah pa je v Salt Lake Cityju 2002 osvojil dve srebrni kolajni. Z uspehom na 3,2 kilometra dolgi progi v Bormiu je Miller postal tudi prvi Američan, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka na smuku.

Miller: Presenečen sem nad zmago
Po zmagi je Bode Miller povedal: "Presenečen sem, da mi je uspelo zmagati, saj proge nisem presmučal povsem brez težav. Napadal sem vseskozi, a sem po mojem mnenju naredil preveč napak za zmago."

Drugouvrščeni Daron Rahlves pa je po osvojenem srebru dejal: "Ko je v cilj prihajal Walchhofer, sem bil zelo nervozen, saj je bil v letošnji zimi zelo hiter, jaz pa sem zgoraj storil nekaj napak."

Andrej Jerman po pričakovanjih
S svojim nastopom je lahko zadovoljen tudi Andrej Jerman, ki je za zmagovalcem zaostal le za 1,8 sekunde in končal na 20. mestu. Za želenim 15. mestom je Jerman zaostal le za 16 stotink. Za njim sta zaostala tudi zimzelena Norvežana Kjetil Andre Aamodt in Lasse Kjus.

Gazvoda: Škoda za zadnjih 300 metrov
Trener Jože Gazvoda je nastop Jermana ocenil z naslednjimi besedami: "Z nastopom Jermana sem zadovoljen, saj je z minimalnim zaostankom slabih dveh sekund osvojil solidno 20. mesto. Škoda je, da je v zadnjih 300 metrih izgubil pol sekunde, saj bi sicer lahko bil okoli 12. mesta. Imel je izjemno številko, razmere so bile super, tudi material je bil izvrsten, res škoda, da mu ni uspel veliki met. Z njegovimi nastopi na SP-ju sem sicer lahko zadovoljen, saj je sezona v svetovnem pokalu precej slaba."

Končni vrstni red:                   
 1. B. MILLER         ZDA     1:56,22
 2. D. RAHLVES        ZDA      + 0,44
 3. M. WALCHHOFER     AVT        0,87
 4. F. STROBL         AVT        0,95
 5. B. KERNEN         ŠVI        1,03
 6. D. DEFAGO         ŠVI        1,15
 7. A.-L. SVINDAL     NOR        1,16
 8. A. HOFFMANN       ŠVI        1,18
 9. J. GRUGGER        AVT        1,30
  . D. POISSON        FRA        1,30
11. F. MICKEL         VBR        1,31
12. F. ECKERT         NEM        1,45
13. J. GRÜNENFELDER   ŠVI        1,45
...                                  
17. H. MAIER          AVT        1,73
20. A. JERMAN         SLO        1,80
23. K.-A. AAMODT      NOR        2,09
33. L. KJUS           NOR        3,87