Zaradi Andreja Jermana bodo slovenski ljubitelji smučanja letos z velikim zanimanjem spremljali smukaške boje za svetovne naslove. Foto: RTV SLO
Zaradi Andreja Jermana bodo slovenski ljubitelji smučanja letos z velikim zanimanjem spremljali smukaške boje za svetovne naslove. Foto: RTV SLO
Andrej Jerman
Andrej Jerman je v Bormiu popravil najboljšo slovensko smukaško uvrstitev. Foto: Reuters

Jerman ima s 4. mestom na smuku v Bormiu najboljšo slovensko uvrstitev te sezone svetovnega pokala tako v moški kot ženski konkurenci. Ker na velikih tekmovanjih največji favoriti pogosto pogorijo, bi lahko prav Jermana doletela vrhunska uvrstitev. V kratkem pogovoru za MMC je Jerman povedal, kako je treniral v zadnjih dneh in kaj pričakuje na svetovnem prvenstvu.

Kje ste trenirali zadnje dni?
Pred odhodom na SP smo bili v Innerkremsu v Avstriji. Pogoji niso bili dobri, ker je padlo pol metra snega in je bilo mehko. Prav veliko nismo natrenirali. Nato sem bil doma in poskrbel za kondicijo.

Vam proga v Areju ustreza?
Kar sem videl po televiziji, bi rekel, da je predvsem zanimiva za gledalce. Zelo razgibana z veliko skokov.

Vam je žal, ker je smuk v Kitzbühlu odpadel?
Ja, seveda, če ne zaradi drugega, ker ti odpoved poruši tekmovalni ritem. Poleg tega imam s Streifom še neporavnane račune. Žal bo treba počakat na naslednje leto.

Čutite kak pritisk, ker ste glede na letošnje rezultatev prvi slovenski adut v moškem smučanju?
Ne, sploh ne. Ne obremenjujem sem s tem, kaj si drugi mislijo!

Kakšen rezultat pa bi vas zadovoljil?
Če bom med deset, bo to vrhunski rezultat.

Bodo vaši navijači odpotovali na Švedsko?
Ne da bi vedel. Je predaleč in predrago!

T. O.