Štefan Hadalin je osemkrat osvojil veleslalomske točke svetovnega pokala, najvišje pa je bil letos februarja, deveti v Banskem. Foto: Instagram
Štefan Hadalin je osemkrat osvojil veleslalomske točke svetovnega pokala, najvišje pa je bil letos februarja, deveti v Banskem. Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Slovenska reprezentanca za tehnične discipline je trenutno na treningu v Söldnu, kjer se bo naslednji konec tedna začela 56. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju (prenosi vseh tekem bodo na TV SLO 2). Prvi slovenski veleslalomski adut ostaja Žan Kranjec, vse bolj pa se mu približuje Štefan Hadalin, ki je že v lanski sezoni uresničil napovedi, da ni le vrhunski slalomist. Spomnimo, da je imel na svetovnem prvenstvu v Cortini (na koncu 16. mesto) in na tekmi svetovnega pokala v Banskem (9. mesto) najboljši čas finala.

Kaže, da bi lahko v olimpijski sezoni svoje dosežke še precej izboljšal. "Fizično in psihično sem bolje pripravljen kot v lanski sezoni. Na treningih kažem konstantne vožnje in sem z napredkom zadovoljen. Še vedno imam rezerve v izvedbi, ampak se držim dobre smeri napredka in se korak po korak izboljšujem," nam je povedal 26-letni Hadalin, ki v Söldnu še ni osvojil točk: "Seveda bo to v nedeljo osnovni cilj, a verjamem, da imam kvalitete tudi za boljši rezultat."

Na ledeniku Rettenbach vladajo te dni dobre razmere. Foto: panocam.skiline.cc
Na ledeniku Rettenbach vladajo te dni dobre razmere. Foto: panocam.skiline.cc

Ledeniški uvod je vedno zelo zahteven, tekmovalci imajo na ledeniku Rettenbach pogosto težave s strmino, jasno je tudi, da bo treba biti pripravljen na poledenelo progo. "Nekaj treningov bomo opravili še v Schnalstalu, kjer je na voljo proga, ki je pripravljena z vodo, in je ena izmed dobrih približkov tiste v Söldnu."

Hadalin je ostal zvest svojemu opremljevalcu (Rossignol), kot je pri njem že v navadi, pa je veliko časa namenil testiranju. "Poleti sem veliko testiral, našel sem nekaj izboljšav v smučarskem čevlju. Kar se tiče smuči, večjih sprememb za zdaj ne bom delal, saj se določene nove nastavitve ob bolj zimskih razmerah niso izkazale za najučinkovitejše."

Shiffrin v Pekingu v vseh disciplinah

Dvakratna olimpijska zmagovalka Mikaela Shiffrin pred novo sezono pravi, da bi na olimpijskih igrah v Pekingu rada nastopila v vseh petih disciplinah, eden od ciljev sezone pa bo tudi osvojitev velikega kristalnega globusa. V lanski sezoni je bila Shiffrinova v skupnem seštevku četrta. Domače tekme je zelo pogrešala, zato se letos zelo veseli tekem v Killingtonu (27. - 28. november; slalom in veleslalom). "Nepopisno vzdušje, če lahko tekmuješ doma. To sem v lanski zimi pogrešala," je povedala 26-letna Američanka, zmagovalka 69 tekem svetovnega pokala. Seveda bo v novi sezoni na štartu že naslednjo soboto na veleslalomu v Söldnu.

Kranjec in Hadalin optimistično v Sölden