Žalostno novico je sporočila Smučarska zveza Slovenije, ki je ob tem javnost zaprosila za spoštovanje zasebnosti Žana Kranjca.

Oče, tesar in krovec, vodja podjetja iz Bukovice pri Vodicah, je umrl v delovni nesreči v Ratečah, ko je padel z višine pri delu na gradbenem odru.

Žan Kranjec zaradi tragedije do preklica prekinja treninge in tekmovanja. Foto: AP
Žan Kranjec zaradi tragedije do preklica prekinja treninge in tekmovanja. Foto: AP

Žan Kranjec je zadnja leta z naskokom najboljši slovenski alpski smučar, ki je tudi novo zimo 2020/21 začel z najvišjimi cilji. Po 7. mestu na uvodnem veleslalomu v Söldnu je bil na prvem veleslalom v Santa Catarini že drugi, le drobec sekunde ga je ločil od tretje zmage kariere.

V skupnem seštevku je Vodičan po štirih tekmah na visokem sedmem mestu. Naslednji veleslalom, ki je njegova paradna disciplina, bo na sporedu 20. decembra v Alti Badii.

Zelo podobna tragična smrt očeta je letos februarja doletela najboljšo alpsko smučarko Mikaelo Shiffrin. Tudi oče Shiffrinove je umrl po padcu s strehe, ki jo je popravljal. Američanka se je prav tako vrnila domov in zaradi žalovanja za dlje časa prenehala tekmovati, nato pa ji je izbruh pandemije preprečil načrtovano vrnitev ob koncu pretekle sezone.