Slovenske biatlonke so se odlično odrezale na kratki progi v Ruhpoldingu, predvsem pa so dobro streljale. Foto: Instagram/@sloskibiathlon
Slovenske biatlonke so se odlično odrezale na kratki progi v Ruhpoldingu, predvsem pa so dobro streljale. Foto: Instagram/@sloskibiathlon

Francozinje so v Ruhpoldingu pokazale svojo moč z izjemnim tekom in predvsem zelo natančnim in hitrim streljanjem. Lou Jeanmonnot, Jeanne Richard in Sophie Chauveau so Julii Simon pripravile odlično izhodišče za zmago, izkušena 27-letnica pa je ni zapravila. Praktično z rafalom je pokrila vseh pet tarč na zadnjem streljanju, kjer si je nabrala več deset sekund prednosti, to je mirno ohranila do konca za drugo zmago francoske štafete v letošnji sezoni.

Štafeta, 4 x 6 km (Ž):                
 1. FRANCIJA           1:08:44,5 (0+4)
 Jeanmonnot/Richard/Chaueveau/Simon   
 3. ŠVEDSKA                 +8,7 (0+3)
 Magnusson/Persson/Brorsson/ E. Oeberg
 2. NEMČIJA                 46,7 (0+3)
 Hettich-W./Schneider/Preuss/Kebinger 
 ...                                  
 9. SLOVENIJA             3:09,5 (0+8)
 Repinc/P. Klemenčič/Ž, Klemenčič/Lam-
 pič                                  
10. NORVEŠKA              3:16,0 (2+6)
 Skogan/Knotten/Arnekleiv/Tandrevold  
...
                                      
      * - kazenski krogi+poprave      

Drugo mesto – še tretjič letos – so osvojile Švedinje, tretje so bile Nemke. Nobena od omenjenih reprezentanc ni zavila v kazenski krog. So pa pravi polom doživele Norvežanke, sicer zmagovalke uvodnih dveh štafetnih preizkušenj letošnje sezone v Östersundu in Hochfilznu. Dvakrat so morale odteči kazenski krog, opravile so šest poprav, kar je bilo na koncu dovolj le za 10. mesto.

Odličen nastop slovenskih biatlonk
Na štartu je bilo sicer 21 štafet, med njimi je bila tudi slovenska, ki je nastopila v naslednjem vrstnem redu: Lena Repinc, Polona Klemenčič, Živa Klemenčič, Anamarija Lampič. Repinc je svojo nalogo opravila z odliko, zlasti na strelišču, kjer je morala opraviti zgolj eno popravo. Predala je kot trinajsta. Nato se je v boj podala Polona Klemenčič, ki je streljala enako kot Repinc, tudi sama je morala opraviti eno popravo, s hitrim tekom je nato predala kot enajsta. Sledil je nastop Žive Klemenčič, ki je prvo streljanje opravila brezhibno, pri drugem pa se je za las izognila kazenskemu krogu. Po vodi je splavalo nekaj dragocenega časa, vseeno je ohranila 11. mesto, za vodilnimi Nemkami je zaostajala 2:38.

Lampič se je sproščeno lotila svojega nastopa, na strelišču ji je uspelo ekspresno pokriti vse tarče, pridobila je dve mesti. Na drugem streljanju je štiri tarče hitro pokrila, na zadnji je potrebovala tri poprave, a ji je vendarle uspelo. Na koncu je ciljno črto prečkala na 9. mestu.

Biatlonke v štafeti med deseterico