Deveta tekma v Evropskem pokalu in deveti poraz Cedevite Olimpije, ki je še trdneje prikovana na dno skupine A, medtem ko se je Paris utrdil na samem vrhu.

Jaka Blažič je poskrbel, da je bila Olimpija v prvem polčasu konkurenčna Parisu. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Blažič je poskrbel, da je bila Olimpija v prvem polčasu konkurenčna Parisu. Foto: www.alesfevzer.com

Blažič s trojko in prostim metom kronal niz 11:0

Parižani so na krilih Tysona Warda povedli z 10:5, a nato je sledil niz Ljubljančanov 11:0. Vrhunec sta bila trojka Jake Blažiča pod prekrškom in nato zadeti prosti met. Razigral se je Justin Cobbs, ki je s trojko tudi poskrbel za dobljeno uvodno četrtino s 26:25.

Na začetku 2. četrtine je Paris hitro prevzel vodstvo in pobudo, a se za več kot šest točk ni mogel odlepiti od vztrajnih gostiteljev, pri katerih se je razigral Dewayne Stewart. Prvi polčas je vodilna ekipa skupine A dobila z 48:44, se je pa poškodoval visoki Enzo Sharvin.

Najvišja razlika prav ob koncu

Po odmoru je Paris na krilih TJ Shortsa in Nadirja Hifija pobegnil na +10, a so zmaji ob koncu 3. četrtine nakazali, da srečanje še ni odločeno, in se vrnili na šest točk zaostanka. A v zadnji četrtini je Paris pokazal svojo kakovost, poprijel v obrambi, v hitrih napadih pa pokazal raznovrstnost in dolgo klop.

Justin Cobbs lovi TJ Shortsa. Oba sta bila prva strelca svojih ekip, a pričakovano se je veselil naturalizirani Makedonec, ki igra za Paris. Foto: www.alesfevzer.com
Justin Cobbs lovi TJ Shortsa. Oba sta bila prva strelca svojih ekip, a pričakovano se je veselil naturalizirani Makedonec, ki igra za Paris. Foto: www.alesfevzer.com

Kar 40 prostih metov Olimpije

Prav najvišja prednost Francozov je bila ob koncu: +16. Najboljši strelec tekme je sicer bil Cobbs z 21 točkami. Gostje so igrali ostro in se niso hranili pri osebnih napakah, kar je na koncu zeleno-oranžnim prineslo rekordnih 40 prostih strelov, od katerih so jih 31 tudi izkoristili.

A to je bilo premalo ob hitri in prodorni igri komaj pet let starega kluba iz francoske prestolnice, ki ima najvišje ambicije. Letošnja cilja sta osvojitev Evropskega pokala in osvojitev državnega prvenstva, kjer jih konec tedna čaka derbi z vodilnim Monacom.

Olimpija je s tekmo proti Parisu začela niz treh domačih tekem, sledita Zadar v nedeljo in Hapoel prihodnjo sredo.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Armand prejel izpisnico

Sean Armand ne bo več igral za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Sean Armand ne bo več igral za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

Dan po prihodu jeseniškega nomada v zmajevo gnezdo je Cedevita Olimpija potegnila novo kadrovsko potezo. Sean Armand se je Olimpiji pridružil poleti, zaigral pa je na štirih tekmah Lige ABA in treh tekmah evropskega pokala ter superpokalu Lige ABA.

V Evropskem pokalu je na parketu preživel malo več kot 25 minut in zbral 6,3 točke, 3,0 skoka in 2,0 asistence. V regionalni ligi je v povprečju zbral 6,5 točke, 3,5 podaje in 1,5 skoka na tekmo. Na obračunu slovenskega superpokala v Kranju je Armand v malo več kot 27 minutah igre dosegel 10 točk, v statistiko pa vpisal še sedem asistenc in pet skokov.

Cedevita Olimpija je v torek sporočila, da se je okrepila z 211 centimetrov visokim Rašidom Mahalbahićem, igralcem, rojenim v Sloveniji, ki ima hkrati avstrijsko državljanstvo.

Blažič po novem porazu: Preprosto nam ne steče

EVROPSKI POKAL – SKUPINA A, 9. krog

Lestvica:                             
PARIS                       9  8 1 17 
LONDON LIONS                9  7 2 16 
BEŠIKTAŠ                    9  6 3 15 
HAPOEL TEL AVIV             8  6 2 14 
REYER VENEZIA               9  4 5 13 
JOVENTUT                    9  4 5 13 
------------------------------------- 
PROMETEJ                    9  4 5 13 
WOLVES VILNIUS              8  4 4 12 
TOWERS HAMBURG              9  1 8 10 
CEDEVITA OLIMPIJA           9  0 9  9 
                                      
Napreduje šest ekip. Prvi dve se uvr- 
stita neposredno v četrtfinale.       

CEDEVITA OLIMPIJA - PARIS 77:93 (26:25, 18:23, 17:19, 16:26)
Cobbs 21, Stewart 17, Blažič 14, Prepelič 10; Shorts 17, Hifi 15, Ward 12, Malcolm in Kratzer po 10.

WOLVES VILNIUS - LONDON LIONS 87:101

REYER VENEZIA - TOWERS HAMBURG 94:77

JOVENTUT - PROMETEJ 79:76

HAPOEL TEL AVIV - BEŠIKTAŠ 81:75


LESTVICA