Magnifico je pred kratkim izdal svoj novi album Charlatan De Balkan. Foto: RTVSLO
Magnifico je pred kratkim izdal svoj novi album Charlatan De Balkan. Foto: RTVSLO
Magnifico
Magnifico je eden redkih domačih glasbenikov, ki je uspešen tudi izven meja Slovenije. Foto: RTVSLO

Glasbenik, ki je svojo glasbeno pot začel konec 80. let z glasbeno zasedbo U'REDU, je s premišljenimi, a hkrati enostavnimi besedili na humoren način osvojil poslušalce in hkrati večkrat razbil predsodke.

Dokumentarec Charlatan Magnifique je zabaven preplet glasbe in ključnih akterjev v Magnificovem življenju. Med drugim bosta dele Magnificovega življenja osvetlila tudi njegova prijatelja, glasbenik Rambo Amadeus in igralec ter režiser Dragan Bjelogrlić.

Dokumentarni portret bo predvajan v dveh delih,
in sicer v sredo, 9. in 16. novembra,
ob 21. uri na TV SLO 2.

"Gre za portret slovenskega glasbenika svetovnega kova. Predvsem je to film o človeku, ki čuti, verjame, zaupa in si upa … brez mej. Je film o načelih in vrednotah, za katere se zdi, da izginjajo, v svetu zabave in ˝šov biznisa˝ pa jih pregovorno ni, o prijateljstvu in ljubezni ter o zdravi logiki v življenju, ki je lahko zabavno in lepo kljub vzponom in padcem, ki jih to prinaša, ali prav zaradi njih," je o dokumentarnem portretu spregovorila avtorica, scenaristka in režiserka Maja Pavlin.

Magnifico je v svoji karieri nanizal številne uspešnice, med njimi tudi nepozabne 24.000 bacci, Kdo je Čefur, Halo, gospodična in Silvija. Svetovno slavo je dosegel s pesmijo Hir Aj Kam Hir Aj Go, izkazal pa se je tudi kot ustvarjalec filmske glasbe.