Foto:
Foto:
Sekulovič: Pričakovali smo konkreten orgazem

Glede novega albuma z naslovom Ure leta za ekstravagantne ptice je povedal, "da je Tokac prinesel kar 60 osnutkov komadov, (!?) ki so jih skrčili na 20, potem na 13 in na koncu dodali še enega ter tako pristali na 14, s katerimi so končno bili vsi zadovoljni".

Za ploščo pravi, da so si komentarji o njej zelo podobni: "Pravijo, da je album je super, vendar pa ga moraš večkrat poslušati. Zdaj delamo tako, da te komade prezentiramo publiki čim pogosteje, ker se zavedamo, da če bo imel kdo željo večkrat poslušati ploščo oziroma komade, potem mislim, vsaj mi si želimo, da pride potem tudi do neke nagrade."

Plošča jim je vzela veliko energije
Dan D so veliko nastopali že lani novembra in decembra, svoj prvi veliki nastop po izidu plošče pa so imeli v soboto v Kranjski Gori: "Delali smo celo leto, nekoliko smo bili utrujeni, na špilu pa smo bili tudi nekoliko bolj nervozni. Predigra je bila kar dolga, zato smo pričakovali kar konkreten orgazem."

Celotni klepet si preberite tukaj.

Trenutno prav veliko ne nameravajo nastopati, saj jim je nova plošča vzela veliko energije: "Malo smo izčrpani ... Treba je videospote posneti, treba je dajati veliko intrevjujev ..." Glavnino nastopov bodo imeli v maju. Sekulovič nam je tudi povedal, da se jih je nekoliko dotaknila finančna kriza: "To očitno postaja zelo resno. Ne delamo si utvar, da bomo mi šli mimo tega."

Na vprašanje: "Kateri slovenski bend najbolj spoštujete?", je Sekulič odgovoril, "da je to skupina Laibach", zaupal pa je tudi, da so hoteli sprva v videospotu za pesem Google Me videti nikogar drugega kot Damjana Murka: "Potem smo idejo zasukali drugam ... Bilo bi pa zabavno - boljšega protagonista bi težko našli ..."

Na desni si poglejte intervju po koncu klepeta.

Jure Rejec

Sekulovič: Pričakovali smo konkreten orgazem