V intervjuju za Variety je glasbenik zdaj pojasnil, da so mu organizatorji prireditve sporočili, da načrtujejo nekakšen poklon prejšnjim zmagovalcem kategorije najboljša filmska skladba, med katerimi je bil tudi film 8 milj in seveda skladba Lose Yourself.

Vprašali so ga, ali bi ga nastop zanimal, glasbenik pa je priznal, da je vabilo prišlo ob ravno pravem času, saj je pred kratkim izdal svoj 11. studijski album Music to Be Murdered By.

"Pomislil sem, da če že tega nisem storil leta 2003, bi bilo fino nastopiti zdaj. Takrat si nikoli nisem mislil, da bi lahko zmagal in ravno pred oskarji smo tistega leta s skladbo nastopili na podelitvi grammyjev, zato se nam ni zdelo dobro, da bi to ponovili. Poleg tega pa sem bil takrat mlad in se mi ni zdelo, da bi me tovrstna prireditev lahko razumela," je razložil.

Njegov nastop je predstavljal izjemno varovano skrivnost. Foto: Reuters
Njegov nastop je predstavljal izjemno varovano skrivnost. Foto: Reuters

Njegov nastop je bil tako velika skrivnost, da so v času njegovih vaj zaklenili celo dvorano. Če bi novica prišla v javnost, bi organizatorjem pretila nevarnost, da bi raper nastop odpovedal.

Poleg tega je priznal še, da leta 2003, ko je osvojil oskarja, v času prireditve sploh ni bil buden. "Doma sem bil s hčerko, sploh nisem gledal podelitve. Takrat je morala biti hčerka zgodaj zjutraj v šoli, zato sem spal."

Na vprašanje, ali mu je bila letošnja oskarjevska pozornost všeč, pa je odgovoril: "Seveda! Lahko sem objel Salmo Hayek!"

47-letnik, čigar pravo ime je Marshall Mathers, je po svojem nastopu tvitnil posnetek s podelitve leta 2003 in zapisal: "Poglejte, če bi imeli še eno priložnost … Hvala Akademiji, da me je gostila. Opravičujem se, da sem za to potreboval 18 let."