Na letošnji podelitvi je slavila glasbenica Camila Cabello. Foto: Reuters
Na letošnji podelitvi je slavila glasbenica Camila Cabello. Foto: Reuters

"Ne morem verjeti, da je to zame," je dejala Camila Cabello, nekdanja članica zasedbe Fith Harmony, ki se je leta 2016 podala na samostojno glasbeno pot, ko je prevzela nagradi za umetnico in video leta za pesem Havana, pri kateri je sodelovala z raperjem Youngom Thugom.

Cardi B je dobila kipec za najboljšo debitantko z uspešnico I Like It. Nagrado za pesem leta je dobil Post Malone za pesem Rockstar, za najboljši video s sporočilom pa Childish Gambino za videospot This Is America, ki govori o identiteti temnopoltih in policijski brutalnosti.

Slavila je tudi Ariana Grande, in sicer z najboljšo popskladbo No Tears Left to Cry, Nicki Minaj v kategoriji hip hopa s Chun-Li, J Balvin in Willy William v kategoriji latinoglasbe s pesmijo Mi Gente, Avicii je posmrtno dobil nagrado za pesem Lonely Together, ki jo je posnel z Rito Oro, v kategoriji rockovske glasbe pa so slavili Imagine Dragons s skladbo Whatever It Takes.

Znana glasbenika Drake in Bruno Mars sta kljub več nominacijam na sinočnji podelitvi ostala popolnoma praznih rok.

Podelitev so z glasbenimi nastopi popestrili Ariana Grande, Nicki Minaj, Aerosmith, Shawn Mendes in Travis Scott. Nastopila pa je tudi Jennifer Lopez, ki je letos prejela nagrado za 20 let kariere, nastopila pa je z nekaterimi svojimi največjimi uspešnicami.

V sklopu slovesnosti so se poklonili tudi umrli kraljici soula Arethi Franklin. Madonna je ob tej priložnosti spregovorila o vplivu, ki ga je imela pokojna glasbenica na številne generacije glasbenikov, predvsem z uspešnicami, kot so Natural Woman, Respect in I Say a Little Prayer. "Želim se ti zahvaliti, Aretha, ker si nas vse navdihovala. Naj živi kraljica," je dejala Madonna.

Več utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.