Taylor Swift se za nagrade MTV Europe poteguje v kar šestih kategorijah. Foto: Reuters
Taylor Swift se za nagrade MTV Europe poteguje v kar šestih kategorijah. Foto: Reuters
Koala Voice
Slovenska glasbena skupina Koala Voice je prejela nominacijo za nagrado MTV Best Adria Act. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Taylor Swift je MTV Europe med drugim nominirala tudi za najboljšo glasbeno izvajalko, za nagrado pa se poteguje tudi njen videospot za singel Look What You Made Me Do s prihajajočega albuma Reputation. V videu je glasbenica, ki jo obožujejo najstniki po celem svetu, presenetila s prenovljeno podobo in predstavila svojo bolj zloveščo stran.

Video je po objavi na YouTubu podrl rekord gledanosti v prvem dnevu. V prvih 24 urah po objavi si ga je ogledalo več kot 40 milijonov ljudi.

Taylor Swift s petimi nominacijami za glasbene nagrade MTV Europe sledi 19-letni kanadski pevec Shawn Mendes, štiri nominacije pa sta si prislužila angleški tekstopisec in glasbenik Ed Sheeran ter ameriški raper Kendrick Lamar, veliki zmagovalec avgustovski MTV-jevih videonagrad.

Nominacije za najboljši nastop so si med drugim prislužili v Los Angelesu živeči DJ Steve Aoki za poseben koncert v sklopu MTV na Malti ter Foo Fighters za prenos koncerta iz Barcelone.

Nominirani tudi Slovenci
Med letošnjimi nominiranci za evropske glasbene nagrade MTV je tudi slovenska četverica iz Kisovca Koala Voice, ki se za nagrado poteguje v kategoriji MTV Best Adria Act.

"Hvala ekipama Virtual Era in Warehouse Collective, ki sta z nami ustvarili videospota za Strangers' Tides in Vede premikanja, saj sta oba pritegnila največ pozornosti v tujini. Vse to je najboljši intro za koncert v Cvetličarni in vse je del tovarne oblakov," so ob nominaciji sporočili Koala Voice.

Slovenska indierock skupina se trenutno pripravlja na izid svojega drugega studijskega albuma z naslovom Wolkenfabrik, ki ga bo 26. oktobra predstavila na promocijskem koncertu v ljubljanski Cvetličarni.

O zmagovalcu odloča glasovanje
Glasbene nagrade MTV Europe se od MTV videonagrad razlikujejo po tem, da upoštevajo mednarodni odmev glasbenih izvajalcev, med nominiranci pa so tudi izvajalci, ki ne prepevajo v angleščini.

O zmagovalcu odločajo glasovi občinstva, glasovanje pa poteka prek uradne spletne strani MTV Europe. Kot so sporočili organizatorji, bo glasovanje trajalo do 11. novembra, dan pozneje pa bodo podeljene nagrade.

Letošnjo podelitev, ki bo 12. novembra v Londonu, bo povezovala priznana poppevka Rita Ora.