Festival MotörCity bo sklenil pestro poletno dogajanje v Tolminu. Foto: Organizator
Festival MotörCity bo sklenil pestro poletno dogajanje v Tolminu. Foto: Organizator
Chris Thomas King
Chris Thomas King velja za kralja newyorškega bluesa. Foto: Reuters

festival bluesa in rocka MotörCity, ki ga lahko brezplačno obiščete tudi vi.

Festival MotörCity bo v Slovenijo pripeljal priznana imena bluesovske glasbe, žanra, ki je vdahnil življenje večini današnje glasbe. V treh dneh, med 24. in 27. avgustom, se bo na dveh odrih festivala MotörCity zvrstilo ducat nastopajočih, ki bodo s seboj prinesli bogat zvok bluesa in blues rocka.

Prvi dan bodo nastopili slovenski blues rock band Emšo Blues Band, energični primorski Bluesback in blues trubadur Hans Theessink, ki bo na MotörCityju nastopil v duetu Terryjem Evansom, enim izmed največjih vokalov, bluz, soul in r&b .

Nagradna igra je končana. Nagrajenec je bil o nagradi obveščen po elektronski pošti.


Koga bi najraje poslušali v živo?
V petek bo koncertni del festivala odprla heavy blues rock skupina Stray Train, ki po poletnih koncertih v Španiji in Nemčiji prihaja še v Tolmin. Za njimi bodo na oder stopili prvoligaši Prismojeni profesorji bluesa. Glavno ime drugega večera pa je nedvomno Chris Thomas King, kralj newyorškega bluesa. S svojo akustično kitaro in avtentičnostjo je prevzel občinstvo po vsem svetu in dosegel status enega od pomembnejših bluesovskih glasbenikov svoje generacije.

V soboto bodo na odru ob plaži z intimnim akustičnim projektom v izvedbi nenavadnih instrumentov nastopili Dan D. Baklo na glavnem odru bo nosil virtuoz na kitari Matt Schofield, eden od najboljših bluesovskih kitaristov vseh časov. Poleg njega bosta na odru stali dve skupini - nemški Henrik Freischlader Band, ki blues meša z soulom, džezom, rockom in funkom, in Sven Hammond.

Festival MotörCity pa bo imel še eno posebnost - starinski motocikel Blueberry Bomber, ki je nekoč ponosno nosil ime Honda GL 1000, in se na svet vrnil v novi podobi. Med obiskovalci s festivalsko vstopnico bo z žrebom namreč izbran nov lastnik tega motocikla.Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.