37-letna Pippa, ki jo je britanska javnost spoznala ob poroki njene sestre Kate Middleton z britanskim princem Williamom leta 2011, na kateri je bila sestrina poročna priča, je od leta 2017 poročena z osem let starejšim finančnikom Jamesom Matthewsom.

Pippa in James na poroki princese Eugenie in Jacka Brooksbanka leta 2018, ko je bila noseča s prvorojencem. Foto: Reuters
Pippa in James na poroki princese Eugenie in Jacka Brooksbanka leta 2018, ko je bila noseča s prvorojencem. Foto: Reuters

Pred dvema letoma se jima je rodil prvorojenec Arthur, na poti pa je že tudi njegov bratec ali sestrica, poročajo britanski tabloidi. Par sicer tega (še) ni potrdil, Sun pa poroča, da je nad naraščajem navdušena "celotna družina" tudi Pippina sestra in njeni trije otroci, sedemletni George, petletna Charlotte in dveletni Louis, ki se menda neskončno veselijo novega bratranca ali sestrične.

Tudi prve nosečnosti Pippa in James sicer nista uradno potrdila, a je bilo to jasno, ko sta leta 2018 prišla na poroko Williamove sestrične, princese Eugenie (sicer hčerke drugega kraljičinega sina Andrewa) in Jacka Brooksbanka, in je bil Pippin nosečniški trebušček lepo viden.

Na poti tudi dva kraljičina pravnuka

Na začetku prihodnjega leta tudi Eugenie pričakuje svojega prvega otroka, so sicer s kraljevega dvora sporočili že konec septembra. To bo za kraljico Elizabeto II. že deveti pravnuk, na poti pa je tudi deseti pred dnevi je namreč Mike Tindall, mož kraljičine najstarejše vnukinje Zare Tindall, oznanil, da pričakujeta tretjega potomca. Prvorojenka Mia Grace se jima je rodila leta 2014, štiri leta pozneje pa sta dočakala še drugo hčer Leno Elizabeth. Zara, hči kraljičine edine hčerke, princese Ane, je pred rojstvom drugorojenke doživela tudi dva spontana splava, je razkrila pred časom.

Nekdanji igralec ragbija Mike Tindall in kraljičina vnukinja Zara pričakujeta tretjega otroka. Foto: Reuters
Nekdanji igralec ragbija Mike Tindall in kraljičina vnukinja Zara pričakujeta tretjega otroka. Foto: Reuters

Zakonca Matthews se sicer te dni ukvarjata predvsem z iskanjem novega podeželskega domovanja, medtem poroča Daily Mail. Milijarder, ki izhaja iz ene najbogatejših angleških družin (v lasti imajo med drugim luksuzno letovišče na otoku St. Barts, ki je priljubljeno dopustniško zavetišče premožnih Britancev), in Pippa naj bi nedavno za zgolj 1,5 milijona funtov kupila posestvo v Berkshiru, kjer naj bi si nameravala zgraditi vilo in se vanjo preseliti iz "zgolj" šestsobnega stanovanja v Londonu (ki je ocenjeno na 17 milijonov funtov).