Morgan Freeman je Sarajevo in Dubrovnik obiskal zaradi promocije filma. Foto:
Morgan Freeman je Sarajevo in Dubrovnik obiskal zaradi promocije filma. Foto:

Igralec je v Sarajevo prišel kot častni gost 16. filmskega festivala, kjer je bil predstavljen njegov najnovejši film Invictus, v katerem igra nekdanjega južnoafriškega predsednika Nelsona Mandelo. Film je režiral slavni Clint Eastwood, ob boku Morgana pa je igral še Matt Damon.

Freemanova pot se je nadaljevala iz Sarajeva v Dubrovnik, kamor je prav tako prišel kot častni gost festivala Dubrovnik Film Meeting. Tamkajšnjim novinarjem je igralec priznal, da se počuti odlično in se niti po veliki zabavi ob koncu filmskega festivala v Sarajevu ne počuti čisto nič utrujenega.

Hrvaško obalno mesto obiskala tudi Caprice
Poleg Morgana je Dubrovnik obiskala tudi ameriška supermanekenka Caprice, ki je hrvaško mesto prvič obiskala že pred tremi leti. Novinarjem je povedala, da je prejšnjikrat mesto obiskala le za nekaj ur, tokrat pa naj bi si vzela več časa, da bo uživala v lepotah Dubrovnika.

Caprice je znana po tem, da je bila v 90. največkrat fotografirana oseba v Veliki Britaniji in se je pojavila na več kot 300 naslovnicah svetovnih časopisov, danes pa ima svojo blagovno znamko, za katero oblikuje predvsem spodnje perilo in kopalke.

Oba zvezdnika sta nastanjena v razkošnih hotelih. Morganu so ves čas na voljo osebni butlerji, kuharji, profesionalni vozniki in dve razkošni jahti. Za igralca so pripravili tudi poseben jedilnik, na katerem se znajdejo vse najboljše dalmatinske specialitete.