Hamilton z Davidom Coulthardom, ki se je upokojil leta 2008. Foto: Reuters
Hamilton z Davidom Coulthardom, ki se je upokojil leta 2008. Foto: Reuters
Hamilton je tudi navdušeni didžej. Foto: Reuters

31-letni Hamilton, ki je naslove osvojil v letih 2008, 2014 in 2015, je znan po svojem družabnem življenju skoraj prav tako kot po dirkaških zmagah. Potuje z zasebnim letalom, druži se z raperji in supermodeli, vrsto let se je pojavljal v tabloidih zaradi zveze s pevko Nicole Scherzinger, na rdečih preprogah pa je pogosteje kot na stopničkah F1.

"Zdi se noro dvomiti o tem, ali lahko Lewis osvoji še en naslov, glede na to, da je osvojil zadnja dva, se pa moraš vprašati, kam vlaga svojo energijo," je povedal Coulthard na promociji ekipe poročevalcev F1 Channela 4 za to sezono v Londonu.

"Svoj čas deli med F1 in življenjem svetovnega zvezdnika - s svojimi avtomobili in glasbo. Vsi čakamo, kdaj bo izdal album. Nobenega vprašanja ni, ali je Lewis na dirkališču v formi in osredotočen. Ima pa tudi zelo polno družabno življenje, ločeno od dirkanja. Pa še ameriški sen dodajte temu. Vsi vemo, da ni lahko skakati na letalo in z njega. Je to leto, ko bo plačal davek tega življenjskega sloga? Ne vem. Upam, da ne."

"Ljubosumen sem"
Coulthard, nekdanji voznik McLarena in Red Bulla, ki je v formuli 1 zmagal 13-krat, ob tem poudarja, da ne skuša biti preveč kritičen do Hamiltona.

"Taka vprašanja se pri Ayrtonu Senni ali Alainu Prostu ali Nigelu Mansellu niso pojavljala. Vedelo se je, da se bodo borili za vsak košček priložnosti. Ampak Lewis se zdi, kot da razmišlja 'O. K., zmagam na tej dirki, osvojim naslov, potem pa grem delat nekaj povsem drugega'. In tega nismo vajeni," meni 44-letni Britanec.

"Zato postavljamo to vprašanje. Ne gre za kritičnost. Gre samo za opazko v občudovanju - da mu je nekako uspelo najti to svoje varno zatočišče, kjer vozi hitro, ob tem pa počne še druge stvari. Poanta je, da sem ljubosumen. Hitrejši je, kot sem bil jaz, in dobiva vabila za nekatere res 'kul' zabave."

"Menim, da ima Lewis še vedno dovolj energije in entuziazma za dirkanje. Je naravni talent. Ko je v svojem avtomobilu, se izgubi v svet dirkanja. Ko je v momentu, je zelo v momentu. Kako dolga bo še njegova kariera, pa je v njegovih rokah. Lahko tudi še 10 let. Za Nica (Rosberga, op. a.) mora biti to prav gotovo frustrirajoče. Spominjam se, da sem bil v podobnem položaju s Kimijem Raikkönenom, za katerega se je zdelo, da ali dirka ali pa spi v tovornjaku. Kot sem se spraševal jaz, se mora tudi Nico spraševati, kako za vraga ne more premagati tipa, za katerega se zdi, da je osredotočen na nekaj drugega."

Coulthard bo to sezono na Channelu 4 eden izmed strokovnih komentatorjev, skupaj z nekdanjima voznikoma Markom Webrom in Karunom Chandhokom ter nekdanjo Williamsovo testno voznico Susie Wolff. Nova sezona formule 1 se začenja 20. marca v Avstraliji.