Kanye West je v zadnjih mesecih že večkrat namignil, da razmišlja o kandidaturi za predsednika države leta 2024. Foto: AP
Kanye West je v zadnjih mesecih že večkrat namignil, da razmišlja o kandidaturi za predsednika države leta 2024. Foto: AP

Z zapisi na družbenih omrežjih se na trenutno dogajanje v Združenih državah Amerike odzivajo tudi zvezdniki. Chrissy Teigen, Blake in Ryanu Reynoldsu, Justinu Bieberju ter mnogim drugim, ki so pomagali tudi z donacijami, se je pridružil še Kanye West. Njegova dva milijona vredna donacija vključuje financiranje pravnih pristojbin za družini Arbery in Taylor ter pomoč podjetjem, ki se zavzemajo za pravice temnopoltih državljanov. Za 6-letno Gianno Floyd, hčer Georgea Floyda, je pomagal ustanoviti izobraževalni načrt, ki ga bo tudi v celoti finančno pokril.

West se je z objavo črne slike na družbenem omrežju Instagam pridružil kampanji “Črni torek” (Blackout Tuesday), ki je potekala pod geslom “Šov je treba prekiniti”. Pomenljive geste so izkazale tudi postaje pod okriljem TV-mreže ViacomCBS, ki so za skoraj devet minut prekinile redno oddajanje in predvajale le zvok dihanja, na črnem zaslonu pa so se v angleščini izpisale besede "Ne morem dihati".

Tudi Westova partnerka Kim Kardashian je z donacijo podprla organizacije, ki se borijo proti rasizmu in policijskemu nasilju nad temnopoltimi, piše CNN. “S solidarnostjo se borimo proti sistemskemu rasizmu in stremimo k potrebnim spremembam. Donacijo namenjam vsem organizacijam, usmerjenim k spremembam in boju proti rasni krivici," je Kardashianova zapisala v imenu svojega modnega podjetja.