Kim očitno skriva veliko nadarjenosti in konjičkov. Foto: Reuters
Kim očitno skriva veliko nadarjenosti in konjičkov. Foto: Reuters

38-letna resničnostna zvezdnica si očitno želi iti po poti svojega že pokojnega očeta, priznanega odvetnika Roberta Kardashiana, ki je v razvpitem primeru zaslovel kot odvetnik igralca ameriškega nogometa OJ Simpsona.

Kim je v pogovoru za ameriško različico revije Vogue presenetila z izjavo, da je začela študirati pravo in da načrtuje, da bo izpite opravljala leta 2022. Prejšnje poletje se je dogovorila z neko odvetniško firmo iz San Francisca za štiriletno pripravništvo, ki ga želi končati s pravosodnim izpitom.

Pravo jo je pritegnilo, ko se je močno zavzela za predčasno izpustitev Alice Marie Johnson, 63-letnice iz Alabame, ki je bila v zaporu zaradi prekupčevanja z mamili. Kardashianovi se je uspelo zaradi primera dogovoriti celo za srečanje v Beli hiši s predsednikom Donaldom Trumpom, ki je nato Johnsonovo tudi res pomilostil.

Kim je na srečanje v Beli hiši prišla s svojo odvetnico in brez televizijskih kamer. S Turmpom sta pozirala le fotografom. Foto: Reuters
Kim je na srečanje v Beli hiši prišla s svojo odvetnico in brez televizijskih kamer. S Turmpom sta pozirala le fotografom. Foto: Reuters

"O, sr***e. Kaj več bi morala vedeti o tem."

Zdaj je Kim za Vogue dejala: "O tem, da bi se podala v pravniške vode, sem dolgo in temeljito razmišljala. Bela hiša me je pozvala, naj svetujem pri spremembi sistema pomilostitev. Sedela sem v Rooseveltovi sobi v predsedniški palači s sodnikom, ki je obsodil že množico kriminalcev, in z več drugimi izjemno vplivnimi ljudmi, in edino, kar mi je šlo skozi misli, je bilo: "O, sr***e. Kaj več bi morala vedeti o tem.' Tako sem skušala poudariti človeško plat oprostitev in kako je pravni sistem za nekatere posameznike res nepravičen. Še dobro, da je bila ob meni odvetniška ekipa, ki je lahko bolj strokovno izrazila moje misli. Nato sem se vrgla v študij, saj se želim boriti za ljudi, za katere mislim, da so svoj dolg družbi poplačali. Sistem želim narediti pravičnejši, in če bom vedela več, bom lahko kaj več tudi naredila."

Sistem želim narediti pravičnejši, in če bom vedela več, bom lahko kaj več tudi naredila.

Kim Kardashian West

Nato se je spomnila, kako so se ob koncih tedna odvetniki, ki so branili Simpsona, dobivali pri njih doma. "Oče je imel ogromno omaro knjig, po katerih sem vedno rada brskala. Posebej me je zanimala forenzika."

Zdaj ima dva mentorja iz odvetniške hiše, ki ji pomagata pri študiju na daljavo. Vsak mesec mora opraviti najmanj 18 študijskih ur. Poleti načrtuje, da bo opravila pravosodni izpit zvezne države Kalifornije ‒ če ji bo to uspelo, ji bodo odobrili naslednja tri leta študija. "Zdaj, ko sem v prvem letu šolanja, se učim o treh področjih ‒ kazenskem in pogodbenem pravu ter o prekrških. Pogodbe so najbolj dolgočasne, prekrški najbolj zapleteni, kazensko pravo pa imam v mezincu. Na prvem preverjanju znanja sem dosegla 100 odstotkov."

Kim poleg študija, delanja množice selfijev, snemanja resničnostne oddaje, svojih modnih linij in pojavljanja na družabnih dogodkih pričakuje tudi četrtega otroka, drugega fantka. Tako kot enoletno hčer Chicago bo najnovejšega člana rodila nadomestna mati. Kim ima v zakonu z raperjem Kanyejem Westom še skoraj šestletno hčer North in triinpoletnega sina Sainta.