Vonnova se je oskarjev udeležila prvič, ob njej pa sta bila na podelitev povabljena še umetnostna drsalca Adam Rippon in  Mirai Nagasu, ki sta ZDA v Pjongčangu tako kot Vonnova priborila bron. Foto: Reuters
Vonnova se je oskarjev udeležila prvič, ob njej pa sta bila na podelitev povabljena še umetnostna drsalca Adam Rippon in Mirai Nagasu, ki sta ZDA v Pjongčangu tako kot Vonnova priborila bron. Foto: Reuters
Kritike je bolj zadovoljila Lindseyjina toaleta na pooskarjevski zabavi Vanity Faira. Foto: Reuters
Lindsey Vonn s svojo mlajšo sestro Karin Kildow. Foto: AP

33-letna Vonnova, ki se je iz Pjongčanga, kjer je v smuku osvojila bronasto medaljo, vrnila prejšnji teden, bi bila sicer lahko rdečih preprog že vajena, saj se v domovini redno udeležuje najrazličnejših družabnih dogodkov, vključno z MTV-jevimi nagradami, nagradami ESPY in gostovanji v večernih pogovornih oddajah.


"Sem popolnoma iz svoje cone udobja," je dejala Vonnova za revijo People na rdeči preprogi. "Oskarji so tako velika stvar. Skušam samo uživati v vsem skupaj in upam, da se mi kje ne zalomi. Dirkati s polno hitrostjo je v primerjavi s tem lahko. Tu pa se lahko zgodi kar koli," je dodala Vonnova, ki je sicer dopoldne pred velikim dogodkom preživela v - telovadnici.

V družbi sestre
Vonnova, od konca lanskega leta ponovno samska, je na podelitev prišla v družbi 29-letne sestre Karin Kildow, ki je sicer njena redna spremljevalka na rdečih preprogah.

"Obe sva samski, tako da - nikdar ne veš. Na oskarjih se lahko vse zgodi!" je odgovorila na novinarjevo vprašanje o iskanju princa na belem konju smučarka, ki je med olimpijskimi igrami za valentinovo svojega valentina iskala kar prek Twitterja.

Sestri sta bili za podelitev obe v črnem, pri čemer pa so modni kritiki Karin precej bolj pohvalili kot Lindsey, oblečeno v sicer zapeljivo, a kakofonično gotsko obleko, v kateri je bilo združeno vse od čipk, resic, perja do vlečke, za nameček pa si je nadela še masivno ogrlico z rubini.

Najboljša smučarka vseh časov (do Stenmarkovega rekorda 86 zmag ji jih manjka samo še pet) se je tako pri dežurnih modnih policistih nemudoma znašla v družbi najbolj neposrečeno oblečenih na oskarjih. Tisti bolj pozorni so se zapičili tudi v njene skoraj do živega pogrizene nohte.

V belini na zabavo
Za njeno celostno podobo je sicer skrbel stilist Jeff Kim, ki se je očitno za odtenek bolje odrezal pri Lindseyjini princeskini obleki za tradicionalno pooskarjevsko zabavo revije Vanity Fair.

Zanjo se je Vonnova preoblekla iz fatalke v črnem v angelsko belino s prosojnim vrhnjim delom in izvezenimi detajli z biserčki in zvezdicami.

Vonnova, ki si je po zanjo izjemno čustvenem Pjongčangu vzela dva tedna premora, se v Evropo vrača konec tedna, na finale v Are na Švedskem.

Več v spodnji fotogaleriji.