Ker se pevec ni mogel spoprijeti z govoricami, je padel v depresijo in ni mogel spati. Foto: EPA
Ker se pevec ni mogel spoprijeti z govoricami, je padel v depresijo in ni mogel spati. Foto: EPA
Smrt pevca je šokirala vse, saj se je takrat ravno odpravljal na novo turnejo. Foto: EPA

Frank, ki je knjigo izdal novembra, je napisal, da je bil Michael zelo sramežljiv, zaradi travm iz otroštva, vendar je imel rad ženske. Njegove težave z navezovanjem intimnih stikov pa izvirajo iz časov, ko je pel skupaj s starejšimi brati v skupini The Jackson 5. Takrat naj bi mu bratje naročili, da se po nastopih skrije pod posteljo in počaka, da oni opravijo z dekleti.

Cascio je povedal, da je pevca spoznal, ko je imel štiri leta, Jackson pa je bil takrat star 27. Njegov oče je bil lastnik hotela, v katerem je Michael večkrat bival in tako so se spoznali. Pravi, da je Jackson v njegovi družini našel tisto normalno družino, ki je sam nikoli ni imel.

Nikoli ga ni spolno nadlegoval
Ko je imel Frank 12 let, je njegovo družino povabil na svoje posestvo Neverland. Avtor knjige se spominja, da je bilo to najlepše mesto, kar jih je videl in da je bilo zanje normalno, da si gostje delijo sobe z Michaelom. Trdi, da se pevec nikoli ni neprimerno obnašal ali poskušal koga spolno nadlegovati.

Pogovarjali naj bi se dolgo v noč in takrat jim je Jackson govoril o tem, koga vse je spoznal in kako je biti med slavnimi. Priznal je, da ga je osvajala tudi Madonna, ampak je bil preveč sramežljiv, da bi se med njima kaj zgodilo.

Cascio je zapisal, da je imel Jackson nekaj dolgotrajnih zvez, presenetil pa ga je s poroko z Liso Marie Presley, saj o njej nikoli ni veliko govoril pred veselim dogodkom. S hčerko Elvisa Presleyja naj bi se sicer poročil le za to, da bi arabski milijarder, s katerim je takrat sodeloval, verjel, da je resen družinski človek.

Pokopala ga je obtožba
Težave pa se za Michaela niso začele z ločitvijo, ampak z obtožbo, da je pedofil. Leta 1993 ga je namreč oče dečka Jordyja Chandlera obtožil, da je poskušal zlorabiti njegovega sina. Sledile pa so še druge obtožbe ... Kljub vsem govoricam in obtožbam Michaelov prijatelj trdi, da je bil Jackson vedno zelo dobra oseba.

Ker se pevec ni mogel spoprijeti z govoricami, je padel v depresijo. Začel je posegati po različnih antidepresivih in pomirjevalih. Več let ni mogel normalno spati in kmalu je postal odvisen od pomirjeval, je v knjigi zapisal Cascio. Bil je paranoičen in verjel je, da gre za veliko zaroto proti njemu in da ne more zaupati nikomur.

Zdravnik obsojen na štiri leta
Jackson je tragično umrl 25. junija 2009, star 50 let, na svojem domu v Los Angelesu za posledicami prevelikega odmerka močnega zdravila za nespečnost propofola. Njegova družina je zaradi tega vložila tožbo proti njegovemu osebnemu zdravniku Conradu Murrayju, ki je zvezdniku zdravilo vbrizgal. Murray je bil novembra na sodišču v Los Angelesu obsojen na štiri leta zapora zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti.