Liama je spoznala leta 2013 na snemanju filma. Foto: Reuters
Liama je spoznala leta 2013 na snemanju filma. Foto: Reuters

Poudarila je, da se poslavlja od marihuane in alkohola, saj se želi osredotočiti na novo glasbo, s katero bo ljudem predstavila nov zvok. Želi si, da bi javnost njeno uporniško obdobje pozabila in jo znova začela jemati resno.

"Kadila nisem že tri tedne," je dejala v intervjuju. "Še nikoli nisem bila tako dolgo brez marihuane. Ne uživam mamil, ne pijem alkohola, zdaj živim drugače. To je nekaj, kar sem si že dalj časa želela storiti." V preteklosti je sicer na družbenih omrežjih pogosto objavljala fotografije kajenja in bila odkrita zagovornica marihuane. Na podelitvi nagrad European Video Music Awards leta 2013 je marihuano kadila celo na odru.

Poudarila je, da se je za opustitev kajenja odločila povsem sama. Zdelo se ji je, da se glasbeno ne more razvijati, če je obkrožena z ljudmi, ki ves čas kadijo. "Rada se obkrožim z ljudmi, ob katerih se počutim bolj razvito in odprto. Začela sem opažati, da to preprosto niso ljudje, ki so ves čas pod vplivom drog. Zdaj si želim biti povsem čista, saj imam jasno začrtano pot, po kateri želim iti."

Pevka bo novo skladbo, ki jo je naslovila Malibu, izdala 11. maja, napoveduje pa popolnoma drugačen zvok, kot smo ga bili pri njej vajeni do zdaj. Skladba naj bi govorila prav o odnosu z Liamom Hemsworthom. Spoznala sta se na snemanju filma The Last Song, se zaročila in nato leta 2013 zaroko preklicala. Aprila lani sta se v javnosti znova začela pojavljati skupaj in od takrat naprej sta znova par.

Na novi plošči napoveduje več akustičnih skladb in melodij, ki jih je ustvarila sama. Ob tem izpostavlja skladbo, posvečeno Hillary Clinton, ki jo je na lanskih predsedniških volitvah v ZDA javno podpirala.