Pevčeva vdova je oboževalce pozvala, naj predlagajo lokacijo kipa v mestu. Foto: Reuters
Pevčeva vdova je oboževalce pozvala, naj predlagajo lokacijo kipa v mestu. Foto: Reuters
false
Za seboj je pustil užaloščeno družino. Foto: AP

Njegova vdova Vicky Cornell je po poročanju BBC-ja podprla pobudo in povedala, da bo umetnik Wayne Toth za izdelavo kipa potreboval okoli sedem mesecev. Toth je ustvaril tudi kip Johnnyja Ramona za njegov grob v Los Angelesu.

Cornellova vdova je za časopis Seattle Times povedala, da ji je umetnik že pokazal osnutek za kip, ki je všeč tako njej kot njunim otrokom.

"Chris je bil otrok Seattla. Vrnili ga bomo domov in ga častili," je še povedala Vicky Cornell in glasbenikove oboževalce pozvala, naj namignejo, kje v Seattlu naj bi kip stal.

Za lokalni časopis je spregovorila tudi o želji, da bi v sklopu seattelske neprofitne organizacije Childhaven vzpostavila program glasbene terapije, poimenovan po pokojnem možu. "Chris se je vselej zanimal za zaščito otrok, žrtev psihičnih ali fizičnih zlorab. Menil je, da je glasba zdravilna," je pojasnila.

Vseživljenjski boj z depresijo
Chris Cornell je umrl 18. maja. Naredil je samomor, po toksikološkem poročilu pa je predtem zaužil več različnih zdravil - od pomirjeval do uspaval. Veljal je za enega od začetnikov ameriškega grungea in bil čislan zaradi izjemnega glasovnega razpona, ki je obsegal skoraj štiri oktave.

Z lahkoto je prehajal od globokega baritona, prek cvilečega tenorja do hladnega vibrata. Med največjimi uspešnicami skupine Soundgarden, pri kateri je bil Cornell pevec, tekstopisec in ritemkitarist, je pesem Black Hole Sun.

Ob nastopu novega tisočletja je Cornell s člani Rage Against the Machine, natančneje s Tomom Morellom na kitari, Timom Commerfordom na basu in spremljevalnih vokalih ter Bradom Wilkom na bobnih, ustanovil zasedbo Audioslave. Njegov je bil tudi projekt Temple of the Dog.

V njegovih skladbah, denimo v Fell on Black Days in The Day I Tried to Live, je bilo vselej čutiti temne slutnje, ki so ga spremljale. Vse življenje se je namreč bojeval z depresijo.